iPhone, Android, BlackBerry İstanbul'da en çok hangisi kullanılıyor

iPhone, Android, BlackBerry İstanbul'da en çok hangisi kullanılıyor

Akıllı telefon diyince akla gelen ilk isimler, iPhone, Android telefonları ve BlackBerry telefonlar olurken bu üçlü rekabette BlackBerry’nin Android ve iOS’un baya bir gerisinde kaldığı gerçek. Kullanım oranlarında iPhone ve Android telefonlar liderliği korurken coğrafi haritalar üzerinde veriler ile istatistik hazırlayan Gnip ve MapBox şirketleri bu üçlünün kullanım oranını gösteren bir interaktif bir harita hazırlayarak bölge bölge kullanım yoğunluğunu gözler önüne seriyor.

Android



iPhone



BlackBerry



Görsel bir şölen şeklinde hazırlanan haritada İstanbul’a baktığımızda Android cihazlarla daha yoğun bir şekilde karşılaşırken, iPhone kullanımının da hiç de yabana atılmayacak derecede fazla olduğu göze çarpıyor. BlackBerry nispeten az bir yoğunluk oluştursa da yine özellikle iş çevrelerinin oluşturduğu bölgelerde kendi rengine hakim bir görüntü çiziyor. Android’in İstanbul’daki homojen dağılımı direk göze çarpan bir diğer görüntü. iPhone ise yine BlackBerry gibi iş hayatının hakim olduğu kesimlerde daha yoğun.



Son olarak üç büyük şehre baktığımızda BlackBerry kullanımı İstanbul’da yoğunlaşırken, iPhone ve Android’in kullanım oranları İzmir ve Ankara’da da benzer bir yoğun dağılıma sahip. Siz’de harita üzerinden bu istatistikleri incelemek isterseniz buradan siteye ulaşabilirsiniz.



Eklenme tarihi: 24.06.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler