Samsung, iPhone 8 için OLED ekran üretimine başlıyor

Samsung, iPhone 8 için OLED ekran üretimine başlıyor

Samsung ve Apple arasındaki en büyük donanım tedarik anlaşmalarından biri olan iPhone 8 ekran üretimi nihayet başlıyor. ETNews ve Kore medyasının önde gelen diğer bazı kaynakları, Apple'nin tedarik edilen prototip panellere onay vermesi sonrası seri üretim için son hazırlıkların başladığını yazdı. Üretim ekipmanlarının kurulumu sonrası bu ay içerisinde resmen üretime başlanacağı belirtiliyor.

Sadece 2017 için esnek OLED olarak da bilinen plastik alt tabakaya sahip 80 milyon panel siparişi alan Samsung Display, bu büyük sipariş yükünün altından kalkabilmek için üretim hatlarında önemli düzenlemeler yaptı ve müşteri portföyündeki telefon üreticilerine tedarik sıkıntısıyla karşılaşabileceklerini peşinen söyledi. OLED ekran sektöründe şimdiye kadarki en önemli kilometre taşı olarak nitelendirilen Apple imzalı tasarım kazanımı, Samsung'un pazardaki geleceğini garanti altına alması anlamına geliyor. Öte yandan daha küçük çaplı üreticiler için de büyük bir fırsat doğmuş oluyor.

Aylık 10 milyon ekranı iPhone 8 montajına hazır edecek olan Samsung, eylüldeki çıkış tarihinde stok sıkıntısı yaşanıp yaşanmamasında rol oynayacak.



Eklenme tarihi: 7.06.2017

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler