iPhone 8'de kablosuz şarj desteği ve yeni 3D Touch sensörü bulunacak

iPhone 8'de kablosuz şarj desteği ve yeni 3D Touch sensörü bulunacak

Apple iddialarının öne çıkan sektörel kaynaklarından KGI analisti Ming Chi Kuo, bugün 2017 model iPhone'lerin kablosuz şarj ile alakalı durumunu değerlendirdi. Şimdiye kadar iPhone Pro ya da 10. yıl iPhone'si olarak isimlendirilen özel sürüme mahsus olacağı ileri sürülen kablosuz şarj desteği, yayımlanan son rapora göre bu seneki tüm iPhone modellerinde mevcut olacak.

Hem kavisli OLED ekrana sahip özel iPhone hem iPhone 7s modellerine eşlik edecek olan kablosuz şarj teknolojisi, iç aksamda zorunlu değişikliklere yol açacak. Isınmaya karşı nispeten daha hassas olduğu belirtilen 3D Touch sensörü, kablosuz şarjın ortaya çıkaracağı ısıdan grafit katmanla izole edilecek. Bu tür ek uygulamaların sensörün maliyetini %30-50 oranında artıracağını ifade eden kaynak, son kullanıcının bu artıştan etkilenebileceğini belirtiyor.

Mobil sektörde birbiriyle uyumlu birkaç farklı kablosuz şarj teknolojisi bulunuyor. Apple'nin kendi telefonlarına entegre edeceği sistemle yeni bir teknoloji mi kullanacağı yoksa mevcut teknolojilerden mi istifade edeceği bilinmiyor. Fakat firmanın kendi kablosuz şarj aksesuarlarıyla sektörde yeni bir akım başlatacağı kesin.



Eklenme tarihi: 9.02.2017

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler