iPhone 8 dayanıklılık testi

iPhone 8 dayanıklılık testi

Mobil sektörde şimdiye kadar kullanılmış en dayanıklı cam kullanılarak üretildiği iddia edilen iPhone 8, meşhur Youtube yayıncısı JerryRigEverything'in son konuğu oldu. Önceki nesil Apple telefonlarından daha sağlam bir yapıya sahip olan ve bu sayede bükülme testinden başarıyla geçen telefon, çizilme testinde Apple'nin iddia ettiği gibi rakiplerinden pek de üstün olmadığını gösterdi.

Hem ön hem arkada cam kaplı tasarıma geçişle birlikte kasa yapısından önemli bir değişiklik gerçekleştiren Apple, iPhone 8'in çerçevesiyle cam yüzeyler arasına ince bir plastik malzeme eklemiş. Su ve toz geçirmezlik özelliğinin bir parçası olan bu kasa unsuru, aynı zamanda ikisi de oldukça sert olan cam ve metal yüzeylerin birbirine baskı yaparak çabuk zedelenmesini önlüyor.

Kamerada safir cam bulunduğunu iddia eden Apple, yapılan test sonucuna göre dayanıklı camdan pek farklı olmayan özel malzemesini kullanmayı sürdürüyor. Ayrıca arka yüzeyde kablosuz şarj bobininin denk geldiği bölümün desteksiz oluşu camın o bölgede kolay hasar görmesine neden olabiliyor. Bunun dışında iPhone standartlarında oldukça dayanıklı bir kasayla gelen yeni iPhone 8'in test videolarını aşağıdan izleyebilirsiniz.





Eklenme tarihi: 25.09.2017

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler