iPhone 8, 8 Plus üretim kapasitesi yarı yarıya düşürülüyor

iPhone 8, 8 Plus üretim kapasitesi yarı yarıya düşürülüyor

Bu sene üç farklı telefon geliştirerek olağan ürün yenileme döngüsünün dışına çıkan Apple, görünen o ki iPhone X ile kurulu düzenini bozmuş oldu. Apple tedarik zincirindeki Tayvanlı kaynaklardan gelen bilgiler, bir aydan kısa süre önce satışa çıkan iPhone 8 serisinin satış beklentilerinin epeyi altında kaldığını gösteriyor.

iPhone 8 ve 8 Plus için üretim kapasitesini yarı yarıya düşüreceği rapor edilen Apple, tarihinde ilk defa bir ürünü için bu kadar erken üretimi azaltma kararı almış oldu. Bazı raporlara göre geçen seneki iPhone 7'den bile daha az talep toplayan iPhone 8'ler, her ne kadar kamera ve işlem/grafik performansında geçen seneye kıyasla ciddi iyileştirmeler sunsa da iPhone X'in gölgesinde kaldığı böylece bir kez daha teyit edildi.

3 Kasım'da satışı başlayacak olan iPhone X, ekran ve Face ID yüz tanıma sistemi dışında iPhone 8 Plus ile neredeyse tamamen aynı donanım özelliklerine sahip. Buna karşın çerçevesiz ekranla süslenen cihaz, oluşturduğu yeni nesil akıllı telefon havasıyla Apple hayranlarını kendine kaptırmış görünüyor. Ülkemizde 6 bin liranın üzerinde bir fiyatla alıcı bulacak iPhone X, bazı analistler tarafından sağlaması muhtemel satış başarısıyla Apple'nin yeni iPhone 6'sı olarak nitelendirilmeye başladı bile.



Eklenme tarihi: 19.10.2017

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler