2017'de iPhone 7s ve 7s Plus'a OLED iPhone eşlik edecek

2017'de iPhone 7s ve 7s Plus'a OLED iPhone eşlik edecek

2017'de mobil sektördeki onuncu yılını kutlayacak olan iPhone, tüketicilerin karşısına özel bir modelle çıkabilir. Geçtiğimiz günlerde Apple haberleri konusunda tutarlı tahminleriyle bilinen Mac Otakara, 2017'de serinin normal düzenine tabi kalarak iPhone 7s ve 7s Plus cihazlarıyla devam edeceğini ileri sürmüştü. iPhone 8 söylentilerinin giderek arttığı ve onuncu yıl Apple telefonları için hayaller kurulduğu şu günlerde destek bulmakta zorluk çeken bu iddiaya Wall Street Journal sahip çıktı.

Japon haber kaynağının bildirdiği gibi donanım güncellemesinden ibaret olan iPhone 7s ve 7s Plus modellerini doğrulayan WSJ, onuncu yıl içinse üçüncü bir telefon geliştirildiğini savundu. Apple'nin Samsung ile OLED üretimi için el sıkıştığı, hatta 2017 için 100 milyon panel siparişi verdiği biliniyor. Fakat bu hacimde bir sipariş iki cihazlı iPhone ailesi için yeterli değil. WSJ, OLED üretiminde tedarik sıkıntısına sebep olmaya yeten bu siparişin onuncu yıl için üretilecek üçüncü iPhone'de kullanılacağını iddia ediyor.

Aylardır konuşulan iPhone Pro iddialarını kuvvetlendiren bu rapor, özel iPhone'de fiziksel orta düğmenin ekran altına yerleştirilebileceğini ve kavisli bir tasarım kullanılabileceği iddialarını da gündeme getiriyor. Henüz seri üretimden çok uzak olan 2017 model iPhone serisi, onuncu yıl beklentilerini üçüncü cihazla karşılamış olacak. Wall Street Journal, yeni üretim tesislerinin faaliyete geçmesi ve Çin'de birleşme kararı alan OLED üreticilerinin hayata geçireceği büyük hamlelerle 2018 model Apple telefonları için tümüyle OLED'e geçişin planladığını belirtiyor.



Eklenme tarihi: 10.12.2016

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler