iPhone 7 ve iPhone 7 Plus tanıtıldı

iPhone 7 ve iPhone 7 Plus tanıtıldı

Apple, bugün San Francisco'da düzenlediği basın etkinliğinde yeni telefonlarını tanıttı. Dokuz sene sonra hala teknoloji dünyasını başka hiçbir firmanın başaramadığı kadar heyecanlandıran organizasyon, son iki iPhone (6/6s) ile aynı ölçülerde olup iç donanımı birçok yönden yenilenen iki cihazın duyurusuna sahne oldu.

iPhone 7

Tıpkı sızıntıların ortaya çıkardığı gibi anten kanalları kenarlara çekilip kamera donanımı güncellenen ve orta düğmesi yenilenen iPhone 7, aynı boyutlarda üretildiği selefinden 5 gram daha hafif. 7000 serisi alüminyum kullanılarak imal edilen kasayı artık beş farklı renk sürümüyle görüyoruz.

Ekran: Parlaklığı %25 artışla 625 nit seviyesine çıkaran Apple, renk yelpazesinde de ciddi bir güncelleme olduğunu söylüyor. 4,7 inç Retina ekran olarak lanse edilen ekranın türü ise hala LCD.

Çipset: İnternete sızan test sonuçlarının aksine bu sene ilk defa dört çekirdekli işlemci mimarisine geçiş yapan tecrübeli üretici, Apple A10 Fusion adını verdiği yongasetine 3,3 milyar transistör sığdırıldığını ifade ediyor. İki yüksek performans ve iki enerji tasarruflu işlemciden meydana gelen işlem bölümü A9 ile kıyaslandığında %40 daha yüksek performans vaat ediyor. Düşük enerji tüketimi yapan işlemcilerin yüksek performans ünitelerine kıyasla beşte bir oranında enerji harcadığını belirten Apple, GPU tarafında ise altı çekirdekli ve selefinden %50 daha yüksek performanslı bir donanıma yer vermiş.

Kamera: Önceki iPhone'lerden daha geniş bir merceğin kullanıldığı iPhone 7, dört LED flaşın desteklediği altı katmanlı bir 12 MP arka kamerayla donatılmış. iPhone 6s'den %60 daha hızlı olan bu sensörün yanı sıra ön kamera da 7 MP çözünürlüklü bir sensörle yenilenmiş.

Orta düğme: Artık fiziksel tıklama efekti yerine basınca duyarlı bir orta düğmeye sahip olan dokuzuncu nesil iPhone, Touch ID biyometrik sensörlü düğmeyi yeni nesil Apple çözümleriyle eşdeğer hale getiriyor.

IP67 su ve toza karşı dayanıklılık sertifikası, çift hoparlör ile iki kat ses ve 3,5 mm ses jakı yerine Lightning portuyla kulaklık bağlantısına imkan tanıyan iPhone 7'nin 32, 128 ve 256 GB depolama seçenekleri bulunacak. Cihazı 16 Eylül'de altın, roze altın, gümüş, siyah ve parlak yüzeye sahip simsiyah renklerde satın almak mümkün olacak.

iPhone 7 Plus

625 nit parlaklığa sahip 5,5 inç Full HD IPS LCD ekran, dört çekirdekli Apple A10 Fusion çipset, IP67 su, toz geçirmezlik sertifikası, basınca duyarlı orta düğme ve çift hoparlörüyle iPhone 7'den pek de farklı olmayan dokuzuncu nesil Apple telefonunun Plus modeli, en büyük farkı kamerada gösteriyor.

12 MP f/1,8 diyafram aralıklı merceğe sahip arka kamerasının yanında ikinci bir 12 MP sensör daha bulunan iPhone 7 Plus, görüntünün derinliğini tespit etme ve 2x optik yakınlaştırma yapabilme imkanı sağlayan çift sensörlü sistemi ile Android ekosisteminin günümüz amiral gemileriyle rekabete dahil oluyor.

iPhone 7 ve 7 Plus'un 32 GB sürümleri sırasıyla 649 ve 769 dolar, 128 GB sürümleri 749, 869 dolar, 256 GB sürümleri ise 849, 969 dolar fiyatla satılacak. Türkiye için çıkış tarihi ve fiyat bilgisi henüz açıklanmış değil.



Eklenme tarihi: 8.09.2016

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler