iPhone 7: En iyi LCD ekran, mükemmel renk doğruluğu

iPhone 7: En iyi LCD ekran, mükemmel renk doğruluğu

Geçen hafta satışa sunulan Apple'nin onuncu nesil akıllı telefonu iPhone 7, ilk olarak A10 Fusion çipsetinin işlem performansıyla teknoloji tutkunlarını kendine hayran bırakmıştı. Şimdi ise cihazın sahip olduğu LCD ekranla birçok rekora imza attığı konuşuluyor.

DisplayMate tarafından yayımlanan analiz, iPhone 7'nin şimdiye kadarki en başarılı LCD ekranla donatıldığını gözler önüne seriyor. LG Display tarafından üretilen son teknoloji IPS LCD ekran, kusursuz bir yazılım optimizasyonuyla türünün en iyi örneği olarak kayıtlara geçti. Panelin kırdığı rekorlar arasında daha önce hiçbir ekranın ulaşamadığı kusursuz renk doğruluğu değeri ve DCI-P3 standardına göre %102 renk üretim oranı da bulunuyor. OLED ekranlı Galaxy Note 7, DCI-P3 renk gamutunda %97'lik oran yakalayabilmişti.

Ortalama bir görüntüde elde ettiği 602 nit parlaklıkla yine bir rekora imza atan iPhone 7, ayrıca %4,4 ile bir akıllı telefon ekranındaki en düşük ışık yansıtma değerini elde etmiş. Yüksek renk doğruluğu, renk üretmedeki üstün başarısı, LCD türündeki en yüksek karşıtlık oranı ve izleme açısıyla ortaya OLED türüyle hala rekabet edebilen bir IPS LCD çıkarılmış olsa da; LCD'nin vadesini doldurduğunu düşünen ve akıllı telefon gibi küçük aygıtlarda OLED türünün çok daha fazla avantaj sağladığını savunan DisplayMate, iPhone serisinde önümüzdeki yıl gerçekleşeceği iddia edilen LCD-OLED değişimini sonuna kadar desteklediğini belirtiyor.



Eklenme tarihi: 20.09.2016

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler