iPhone 7 AnTuTu'nun yeni performans lideri oldu

iPhone 7 AnTuTu'nun yeni performans lideri oldu

Dört çekirdekli Apple A10 Fusion çipseti yeni Apple telefonlarının en büyük yeniliklerinden biri. İkisi yüksek performans, ikisi enerji tasarrufu odaklı olmak üzere dört çekirdekli işlemci mimarisine sahip yarı iletken çip, bu cuma iPhone 7 ve iPhone 7 Plus ile tüketicilerin kullanımına sunulacak. Cihazlar satışa çıkmadan önce ilk raporunu yayımlayan meşhur performans uygulaması AnTuTu, platformun lider değiştirdiğini açıkladı.

Ağustos verilerinde, AnTuTu'nun performans lideri 140 bin puana sahip OnePlus 3 idi. Qualcomm Snapdragon 820 çipsetli cihazın bazı Snapdragon 820 ve 821 modelli diğer Android telefonlar tarafından geçildiği görülmüştü. Fakat 160 bin puana kadar ulaşabilen Qualcomm çipsetli bu ürünlerden bazıları henüz yaygınlaşmadığı, bazıları ise resmen satışa çıkmadığı için sıralamaya tabi tutulmuyor.

AnTuTu'nun resmi sosyal medya hesabından paylaştığı istatistik, 2 GB RAM'li A10 Fusion yongasını kullanan iPhone 7'nin 178 bin seviyesindeki skoruyla yeni performans lideri olduğunu gösteriyor. Apple cihazlarından daha önce A9X çipsetli iPad Pro'nun 177 bin puana ulaştığı rapor edilmişti. Telefon ayrıca yine AnTuTu tarafından kendi fiyat grubunda ZTE Axon 7'nin ardından fiyat/performans ikincisi seçildi.

3 GB sistem belleğine sahip iPhone 7 Plus'ın skoru muhtemelen iPhone 7'den daha yüksek olacaktır. Cuma satışa çıkacak olan cihazların yüksek işlem performanslarıyla şimdiden 2016'nın en iyileri arasına girdiğini söyleyebiliriz. Android tarafında sonraki hamle olan Snapdragon 821 ve 8 GB RAM'li telefonların son çeyrekte yeniden liderlik için yüklenmesi bekleniyor.



Eklenme tarihi: 14.09.2016

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler