iPhone 6s Full HD, iPhone 6s Plus 2K çözünürlüklü ekranla gelebilir

iPhone 6s Full HD, iPhone 6s Plus 2K çözünürlüklü ekranla gelebilir

Şimdiye kadar ortaya atılan iddialar, ilk kez Apple Watch'ta kullanılan Force Touch tekniğinin iPhone 6s ve iPhone 6s Plus telefonlarının en önemli yeniliği olacağına işaret ediyordu. Ancak Feng.com'un haberine göre, yeni Apple telefonlarının dokunmatik teknolojisiyle birlikte ekran çözünürlüğünde de gelişme meydana gelecek.

Sitenin Apple tedarik zincirinden kaynakları aracılığıyla edindiği bilgiler, iPhone 6s'nin Full HD (1920 x 1080 piksel), iPhone 6s Plus modelinin ise 2560 x 1440 piksel 2K çözünürlük standardını benimseyeceğini gösteriyor. Mevcut iPhone 6 Plus modelini Full HD çözünürlüğünde bir panelle satışa sunan Apple'nin küçük iPhone için 1080p standardına geçiş yapma ihtimali gayet mümkün görünüyor. Ancak büyük sürüm için ileri sürülen ekran yükseltmesi göründüğü kadar basit değil.

Geçen sene 4,7 ve 5,5 inçlik daha geniş ekranlara sahip telefonlar geliştiren Cupertino merkezli teknoloji devi, yeni ekran ve çözünürlük standartlarına uyum sağlayabilmek için iOS 8 üzerinde ciddi çalışmalar yürütmüştü. Ekran çözünürlüğü hususunda rakiplerinin gerisinde kalsa da her sene ekran güncellemelerine alışık olmadığımız bir ürün politikası yürüten Apple'nin 2K çözünürlüğüne çıkması gerek yazılım uyumluluğu gerekse firmanın donanım yenileme döngüsüyle tutarlılık bakımından zayıf bir iddia gibi görünüyor. Fakat iPhone 6 ile tahminlerin üzerinde bir başarı elde eden Amerikan şirket için bundan sonra her şey mümkün görünüyor.

Force Touch destekli yeni ekranıyla basınca duyarlı hale gelecek olan iPhone 6s'nin 12 MP çözünürlüklü arka kamera, 2 GB LPDDR4 RAM ve 14 nm Apple A9 yongasını beraberinde getirmesi bekleniyor.



Eklenme tarihi: 3.06.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler