iPhone 6'nın 13 MP kamera sensörü detayları ortaya çıktı

iPhone 6'nın 13 MP kamera sensörü detayları ortaya çıktı

Donanım parçaları bir süredir internette dolaşan iPhone 6, önümüzdeki günlerde resmen montaj için seri üretime girecek. On binlerce ek işçi alımı gerçekleştiren ve monrajı kolaylaştırmak için 10 bin roboto üretim hattına entegre eden Foxconn, yeni Apple telefonu için yürüttüğü çalışmaları doğruladı. Öte yandan cihazın henüz gün yüzüne çıkmamış özellikleri de internete sızmaya devam ediyor.

Sony ile alakalı çok sayıda sızıntıya imza atan Digi-wo.com, Apple'nin yeni akıllı telefonunda 13 MP çözünürlüklü özelleştirilmiş bir Sony Exmor RS kamera sensörü kullanacağını iddia etti. 20,7 megapiksele kadar çıkan Sony IMX220 adlı bu CMOS sensör, halihazırda Alibaba.com gibi uzak doğulu toptan-perakende satış sitelerinde listelenmekte. OIS -optik görüntü sabitleyici- teknolojisine sahip versiyonunun IMX240 model numarasıyla Xperia Z3 ve Galaxy Note 4'e entegre edileceği konuşulan yeni nesil Exmor RS kameranın 3840 x 1080 piksellik video kaydı yapabildiği belirtiliyor. Bunun dışında sensörün 480 fps süper yavaş video kayıt kabiliyeti de mevcut.

Ultra HD 4K standardına geçişin beklenen çok daha hızlı gerçekleşmesi, Kaliforniyalı üreticiyi daha yüksek çözünürlüklü bir kamera kullanmaya itmiş görünüyor. 4,7 inç 1704 x 960 piksel ekran, 2,0 GHz çift çekirdekli Apple A8 yonga, 1.810 mAh pil ve safir kristal cam iPhone 6'da mevcut olacağı iddia edilen donanımlar arasında yer alıyor. Eylülde satışa çıkacak iOS 8 işletim sistemli telefonun 5,5 inçlik daha pahalı versiyonu iPhone Air, ağustosta seri üretime girecek.



Eklenme tarihi: 19.07.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler