iPhone 6'nın grafik performansı nasıl?

iPhone 6'nın grafik performansı nasıl?

iPhone 5s'ye kıyasla %50 daha yüksek grafik performansı vaadiyle tanıtılan iPhone 6, ilk kez bir sentetik test aracı tarafından listelendi. Ancak sonuçlar, beklentilerin epeyi altında bir GPU performans artışına işaret ediyor.

Basemark X aracında 21 bin puanın biraz üstünde bir sonuç elde eden Apple A8 yongalı yeni iPhone, 5s'den sadece %5 daha iyi bir grafik performansı ortaya koyabildi. Rogue Series 6XT mimarisine sahip altı çekirdekli GX6650 grafik işlemcisinden gücünü aldığı ileri sürülen iPhone 6, önceki nesilde kullanılan dört çekirdekli GR6430'dan pek uzak olmayan performansı nedeniyle teknoloji dünyasını şüpheye düşürdü. Zira GX6650'nin 115 GFLOPS'u aşan gücüyle 76,8 GFLOPS seviyesindeki GR6430 aynı segmentte dahil değil. NVIDIA'nın Kepler Mobile GPU'su ile rekabet etmesi beklenen iPhone 6, maalesef ilk testinden geçer not alamadı.

Full HD çözünürlüklü iPhone 6 Plus da aynı performansı ortaya koyacak olursa, büyük Apple telefonunun akıcı bir oyun deneyimi sunması zor görünüyor. Bu nedenle kesin bir performans notu vermeden önce fiziksel Apple A8 çipset analizi ve stabil iOS 8 işletim sistemli cihazlardan gelecek sonuçları beklemekte fayda var.



Eklenme tarihi: 13.09.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler