iPhone 6'nın Apple A8 yongası 2,0 GHz hızında çalışabilir

iPhone 6'nın Apple A8 yongası 2,0 GHz hızında çalışabilir

iPhone serisinde ikinci kez ekran büyüklüğünü artırmaya karar veren Apple, ekran ile birlikte yenilenecek kasa tasarımını sızıntılardan koruyamadı. Hem safir kristal camla kaplı ön paneli hem de yeni alüminyum arka kasası gün yüzüne çıkan yeni Apple telefonuna dair sızıntılarda şimdi sıra donanım detaylarına geldi. Çinli haber sitesi cnBeta.com tarafından ortaya atılan bir iddia, iPhone 6 ve bu seneki diğer Apple çözümlerine güç verecek sekizinci nesil Apple yongasına ait özellikleri detaylandırdı.

2,0 GHz saat hızında çalışacağı bildirilen Apple A8, yine çift çekirdekli bir işlem kümesine sahip olacak. 64-bit destekli ARMv8 mikromimarisi temel alınarak Apple tarafından dizayn edilen Cyclone kod adlı işlemcinin yenilenmiş versiyonunu taşıyacak olan yeni yarı iletken çipin daha önceki raporlarda 2,6 GHz'ye kadar çıkabileceği bildirilmişti. Bu işlemci hızının yeni nesil iPad Air için geçerli olacağı tahmin ediliyor. Bunun dışında Samsung'a ek olarak TSMC tarafından seri üretimi gerçekleştirilecek çipsetin 20 nm üretim süreci teknolojisini taşıdığı teyit edildi.

20 nm yapısıyla aynı zar alanına daha fazla transistör sığdırabilecek olan Apple, hem işlem performansı hem de güç tüketiminde 28 nm'lik çipsetlere oranla büyük artış yaşayacak. 1,4 GHz'ye kadar çıkan çift çekirdekli Cyclone ile dört çekirdekli Cortex-A15 işlemciye yakın bir performans sergileyen A7'nin performans ve enerji tasarrufunda ciddi yükseliş yaşayacak yeni versiyonu A8, iPhone 6'nın yanı sıra 5,5 inçlik iPhone Air ve Cupertino merkezli teknoloji devinin yeni tablet bilgisayarlarında kullanılacak.



Eklenme tarihi: 11.07.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler