iPhone 5s'nin Apple A7 yongası detaylandı

iPhone 5s'nin Apple A7 yongası detaylandı


Saatler önce dünya genelindeki belirli ülkelerde tüketicilerin beğenisine sunulan Apple'nin yeni nesil akıllı telefonu iPhone 5s, teknoloji şirketinin en yeni yongada sistem çözümünden gücünü alıyor. Apple A7 isimli yarı iletken çipe ait ilk detaylı inceleme, perakende satışın hemen akabinde Chipworks tarafından yayımlandı. Yeni ortaklık anlaşmaları delil gösterilerek TSMC tesislerinde üretildiği ileri sürülen çipset, yine Samsung'un 28 nm HK-MG üretim süreci teknolojisi kullanılarak imal edilmiş.

1,3 GHz hızında çalışan 64-bit destekli ARMv8 mimarisi üzerine inşa edilmiş çift çekirdekli Cyclone kod adlı özel bir uygulama işlemci, Imagination Technologies'in Rogue serisi yeni nesil dört çekirdekli PowerVR G6430 GPU'su ve 1 GB LPDDR3 RAM ile donatılan A7, 102 milimetre karelik zar alanıyla iPhone serisine entegre edilen SoC çözümleri arasında büyüklük bakımından ikinci sıraya yerleşti (İlk sırada, 122 milimetre karelik zar alanıyla iPhone 4S'nin A5 yongası yer alıyor).

Donanım konusunda gizemini koruyan bir diğer çözüm, sensör verilerini işlemekle sorumlu Apple M7 ünitesi de Chipworks'un incelemesi sonrası detaylanmış oldu. Düşük güç tüketimli bir yardımcı işlemci olarak tanıtılan M7, aslında A7'den ayrı olarak anakarta gömülmüş ve ARM'nin Cortex-M3 mimarisini kullanan NXP Semiconductors üretimi LPC18A1 çipini referans alan bir mikro kontrolcüymüş.

Apple'nin yeni nesil işlemcilerini inceleyen site, çalışmalarına devam ediyor. Apple A7 ve M7 hakkında daha fazla detay için bizi takip edin.

Yazar: Bilal Akgündüz



Eklenme tarihi: 20.09.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler