iPhone 5S ve iPhone 6 Eylül Ayında Piyasa Çıkıyor!

iPhone 5S ve iPhone 6 Eylül Ayında Piyasa Çıkıyor!

Kullanıcıların heyecanla beklediği iPhone ve iPad yeni modelleri Tim Cook önderliğinde 2013 sonununa doğru ardı ardına çıkartılması planlanıyor. Uzun süredir merak konusu olan iPhone 5S ve iPhone 6’nın Eylül sonu veya Ekim başı gibi çıkacağı yönünde söylentiler bulunuyor.

International Business Time’ın iddasına göre, Apple’ın betasını kullanıcılara sunduğu son işletim sistemi iOS 7 Eylül ortasında piyasaya sürülecek. Beraberinde Apple hem iPhone 5S’i hem de daha ucuz ve plastik modeli iPhone 6’yı tanıtacak.

Geçtiğimiz yıl 12 Eylül’de iPhone 5 in piyasaya sürülmesi ardından bir yıl geçtikten sonra iPhone 5S’nin çıkış hakkında da iddialar ortaya atılmaya başlanmıştı. Hatta öyle ki geçtiğimiz günlerde cihazın kapak ve donanım görüntüleri de internete sızdırıldı. Son zamanlarda da Apple’ın iPhone için plastik ve renkli çeşitleri çıkaracağı haberleri de gündemi meşgul ediyordu. IBT’nin bu haberinin arkasında ise Steve Jobs zamanında kalan bir Apple zamanlama formulü var.



Söylenenlere göre iOS 7’nin final sürümü yayınlandıktan iki hafta sonra iPhone 5S daha sonra ise iPhone 6 piyasaya sürülecek. Apple bu iki cihazın tanıtımını 10 Eylül’de yaptıktan sonra 20 Eylül’de iPhone 5S, 27 Eylül ile 4 Ekim arasında iPhone 6 ile tanışacağız.

Fakat iddialar bununla da sınırlı kalmıyor. Yine Ekim ayı içinde Apple düzenleyeceği bir etkinlikte iPad 5 ve iPad mini 2′nin lansmanını yapacak. Apple’ın yeni Apple TV‘sini de bu yıl sonunda yayınlayacağı ve iWatch‘ı da tanıtması sık duyduğumuz dedikodular arasında yer alıyor.



Anlaşılan o ki Steve Jobs dönemindeki gelenekleri koruyan Apple, Samsung rekabet döneminin büyümesiyle eski kuralları esnetmeye başladı. Bu yılın sonlarına doğru iki yeni iPhone modeli, iki yeni iPad, bir Apple TV ve bir akıllı saat ile rakipleri arasındaki mesafeyi açabilir. Tim Cook stratejilerinin ne kadar faydalı olacağını ilerleyen günlerde göreceğiz.



Eklenme tarihi: 2.07.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler