iPhone 5s ve iPhone 5c'nin yeni pilleri detaylandı

iPhone 5s ve iPhone 5c'nin yeni pilleri detaylandı


Yeni nesil iPhone'ler bu hafta resmen tanıtıldı. İki farklı telefon piyasaya sürmeye hazırlanan Apple'nin ürün yelpazesindeki yeni çözümleri daha büyük pillerden gücün alacak ve bu sayede tek şarjla daha uzun süre kullanılabilecek. 10 saat 3G üzerinden konuşma, Wi-Fi/4G LTE ile internette gezinme, 10 saat video izleme, 40 saat müzik dinleme ve 250 saate kadar bekleme süresi sunacağı beyan edilen iPhone'lerin güç ünitelerine ait teknik detaylar resmi tanıtım sırasında paylaşılmamıştı.

Kısa süre önce FCC tarafından sertifikalanan cihazların test sonuçları, yeni pillere ait gizli kalmış bilgileri gün yüzüne çıkardı. iPhone 5c'nin 5,73 Wh (1.507,9 mAh), iPhone 5s'nin ise 5,96 Wh (1.568,4 mAh) büyüklüğünde bir güç ünitesini beraberinde getireceği ortaya çıktı. iPhone 5'in 5.45 Wh'lik (1.440 mAh) piline kıyasla yaklaşık %10 daha büyük bir pile sahip olacak iPhone 5s, 64-bit destekli, 1 milyarın üzerinde transistöre sahip CPU ve grafik birimine rağmen donanımdaki pil artışını kullanım sürelerine yansıtmayı başarmış görünüyor.

Bu veriler, iPhone 5s'nin gerçek hayattaki kullanım süresinin nasıl olacağını yansıtmıyor. Ancak yine de günlük kullanımda kayda değer bir şarj ömrü artışı yaşanacaktır. iPhone 5'ten %5 daha büyük bir pili bünyesinde barındıran iPhone 5c'nin de yine donanımda meydana gelen yükselişi tüketiciye hissetireceği düşünülüyor.



Yazar: Bilal Akgündüz



Eklenme tarihi: 13.09.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler