Apple iPhone 5s ve iPhone 5c'nin ürün videoları yayınlandı

Apple iPhone 5s ve iPhone 5c'nin ürün videoları yayınlandı


Apple, yeni akıllı telefonları için hazırladığı ürün videolarını resmi Youtube kanalında yayınladı. İlk tanıtım filmi, Apple'nin tasarımdan sorumlu üst düzey başkan yardımcısı Jonathan Ive'nin süslü sözleriyle detaylandırılan iPhone 5c ve renkli polikarbonat kasasına dair bilgiler sunuyor. Diğer iki videoda ise; amiral gemi sıfatlı iPhone 5s'nin halefinden farklı olarak beraberinde getirdiği iki büyük yeniliğe dikkat çekiliyor.

Sarı, yeşil, pembe, beyaz ve mavi renk seçenekleri bulunan iPhone 5c, alüminyum kasalı iPhone 5'in piyasadan çekilmesiyle birlikte bir kademe daha ucuz plastik sürümü olarak tüketicilerin beğenisine sunulacak. Daha büyük güç ünitesi dışında iPhone 5'ten farksız olan cihaz için 13 Eylül'de ön sipariş alımı başlayacak.



iPhone 5'in halefi olarak geliştirilen iPhone 5s, alüminyum kasa tasarımının ikinci neslini temsil ediyor. Önümüzdeki yıl çıkış yapacak model öncesi son kez bu dizaynı bir çözümüne entegre eden Apple, bir S modeli olmasına rağmen yeni mobil telefonunda kayda değer donanım değişiklikleri gerçekleştirmiş. %15 daha büyük bir kamera sensörü, çift LED flaş, ARMv8 tabanlı 64-bit işlemciye sahip A7 yongada sistem çözümü, hareket ve diğer sensörlerden verileri işleyen M7 yardımcı işlemci, daha büyük pil, yeni nesil grafik birimi ve son olarak ana ekran düğmesine entegre Touch ID parmak izi okuyucu ile iPhone 5s'nin iPhone 5 kullanıcıları için satın almaya değer bir cihaz güncellemesi olduğu söylenebilir.

64-bit donanım-yazılım desteği ve biyometrik sensöre sahip olan iPhone 5s'nin geleceğe yönelik bazı yenilikleri beraberinde getirmesi nedeniyle daha uzun ömürlü bir aygıt olacağını söylemek mümkün. Yeni nesil iPhone hakkında daha fazla bilgi için aşağıdaki videoları izleyebilirsiniz.

Dünkü büyük iPhone tanıtımının tamamını izlemek içinse resmi Apple internet sitesini ziyaret ediniz.





Yazar: Bilal Akgündüz



Eklenme tarihi: 11.09.2013
Kaynak: youtube.com/apple

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler