iPhone 6s'ye benzer basınca duyarlı dokunmatik telefonlar artacak

iPhone 6s'ye benzer basınca duyarlı dokunmatik telefonlar artacak

İlk yaygın kullanımı geçtiğimiz yıl Apple'nin iPhone 6s telefonuyla gerçekleştirilen basınca duyarlı dokunmatik panel fonksiyonu 2016'da hızla yaygınlaşacak. Digitimes'in endüstri kaynaklarından aldığı bilgilere göre, parmak izi okuyuculara kıyasla daha uygun fiyatlı basınç sensörlerinin 2016 ikinci çeyreğinden itibaren Çinli üreticilere ait üst seviye modellerde boy göstermesi bekleniyor.

Geçen yıl Apple iPhone 6s/6s Plus, Huawei Mate S ve ZTE'nin bazı modellerinde kullanılan basınç duyarlılığına sahip dokunmatik panellerde, Synaptics ve STMicroelectronics firmalarının çözümleri öne çıkıyor. Fakat bu sene Tayvanlı tümleşik devre tasarımcıları FocalTech Systems ve Himax Technologies'in 3-5 dolar fiyat ortalamasına sahip muadil çözümleriyle 3D Touch özelliğini farklı fiyat gruplarından onlarca yeni telefon tasarımıyla buluşturacağı ifade ediliyor.

Çinli üreticilerin yanı sıra yaygınlaşmayı tetikleyecek bir diğer kullanım planı da Samsung'un Galaxy S7 telefonları olacak. Martta satışa çıkması beklenen Koreli üreticinin amiral gemisi de basınç duyarlılığı sayesinde dokunmatik arayüze yeni bir katman ekleyen bu teknolojiden istifade edecek.



Eklenme tarihi: 19.01.2016

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler