iPhone serisi 2018'de tamamen OLED ekrana geçiş yapabilir

iPhone serisi 2018'de tamamen OLED ekrana geçiş yapabilir

Son on yılda Samsung sayesinde üretim verimi hızla artan, daha kaliteli paneller için yeni üretim teknikleri keşfedilen OLED, nihayet Apple tarafından akıllı telefon sektöründe kullanılmaya başlıyor. Bu sene piyasaya süreceği üç modelden birinde plastik tabanlı OLED ekran kullanan Kaliforniyalı teknoloji devi, gelecek yıl tüm yeni cihazlarına organik LED yerleştirerek dönüşümü tamamlamayı planlıyor.

Nikkei tarafından ortaya atılan iddia öncesi Apple'nin tümüyle OLED'e geçişi için 2019 tarihi öne çıkıyordu. Bu sene tedarik imkanlarının kısıtlı olması hasebiyle yeni ürünlerin yaklaşık %40'ında OLED panel kullanabilen Apple, pazarın hakimi Samsung dışındaki üreticilerle işbirliğini artırarak 2018'de OLED'li üç iPhone ile tüketicilerin karşısına çıkmaya karar vermiş. Gelecek yılki ürün sayısında da diğer haber kaynaklarından farklı bilgi aktarımı yapan Nikkei, daha önce birçok tutarlı Apple analizine imza atmıştı.

2018'deki üçlü iPhone serisi, bu seneki iPhone 7s, 7s Plus ile henüz isimlendirmesi kesinleşmediği için iPhone 8 olarak anılan üçüncü modelin doğrudan halefi olacak. Panel tedariğinin büyük bölümünün yine Samsung tarafından gerçekleştirilmesi bekleniyor. Koreli üretici, geçen yıl Apple ile OLED tedariği üzerine çok yıllı işbirliği anlaşması imzalamıştı.



Eklenme tarihi: 6.07.2017

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler