iPhone 10 yaşında

iPhone 10 yaşında

Akıllı telefon piyasasında evrimin başlangıcı olarak kabul edilen iPhone, on yıl önce bugün tanıtılmıştı. Geniş dokunmatik ekran, kolay internet kullanımı ve mobil uygulama anlayışını değiştirecek işletim sistemiyle ilk iPhone, 9 Ocak 2007'de San Francisco'da gün yüzüne çıkarılmıştı.

Steve Jobs'ın iPod, telefon ve bilgisayarı tek cihazda bir araya getiren çözüm olarak nitelendirdiği ilk Apple telefonu, on yıllık süre zarfında bir milyardan fazla satarak mobil endüstri tarihine girmeyi başardı. Her ne kadar yenilikçi bir aygıt olarak ortaya çıksa da son sürümleriyle değişim eğrisinin gerisine düştüğü görülen iPhone, onuncu yılında bunu tersine çevirmek için çalışacak.

Endüstri kaynakları, 4,7 ve 5,5 inçlik standart modellerin dışında Apple'nin onuncu yıl için esnek OLED ekran kullanan özel bir telefon geliştirdiğini iddia ediyor. İlk defa bu yıl üç modelle teknoloji dünyasının karşısına çıkmayı planlayan Kaliforniyalı şirketin iPhone için büyük ehemmiyete sahip geçiş dönemini nasıl atlatacağı merak konusu.

Orijinal iPhone'nin on yıl önce Macworld 2007'de gerçekleştirilen tanıtımını aşağıda bulabilirsiniz.



Eklenme tarihi: 9.01.2017

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler