iPad Air ve ikinci nesil iPad mini'nin Türkiye çıkış tarihi ve fiyatı

iPad Air ve ikinci nesil iPad mini'nin Türkiye çıkış tarihi ve fiyatı

Apple Türkiye, ay başında satışa çıkan iPad Air ve bugün 30 ülkede dağıtımına başlanan retina ekranlı iPad mini'nin ülkemize ne zaman giriş yapacağını açıkladı. Kasımla birlikte resmi çevrimiçi alışveriş mağazasını Türkiye'de hizmete açan Kaliforniya merkezli teknoloji devi, ilk kez yeni tablet bilgisayarlarını ilk çıkış tarihinden bu kadar kısa süre sonra Türkiye'de satışa çıkaracak.

9.7 - 7.9 inç büyüklüğünde 2048 x 1536 piksel çözünürlüklü ekran, Apple A7 çipset, M7 yardımcı işlem birimi, 5 MP iSight, FaceTime HD kameralar, 16/32/64/128 GB dahili hafıza, 10 saatlik kullanım ömrü ve iOS 7 ile birlikte gelen tablet bilgisayarların uzay girisi ve gümüş renk seçenekleri mevcut olacak. %28 daha daha hafif ve %20 daha ince dizaynıyla Air markasına layık görülen ilk Apple tableti olan iPad Air, 1.249 TL'den başlayıp 2.349 TL'ye kadar çıkan fiyatlarla satılacak. Apple Store üzerinden satın alındığında 12 taksit ve havaleyle 1.199 TL'ye kadar inen başlangıç fiyatından faydalanabilecek müşteriler, sadece Wi-Fi'nin yanı sıra 3G/4G LTE destekli versiyonları da edinebilecek.

27 Kasım'da iPad Air'e saatler önce dünya genelinde piyasaya sürülen retina ekranlı iPad mini eşlik edecek. Büyük kardeşiyle aynı donanım özelliklerini paylaşan yüksek piksel yoğunluğuna sahip iPad mini 2, yurtdışındaki en ucuz fiyatıyla (399 dolar - ~ 818 TL) orantılı bir başlangıç fiyatına sahip olacak: 999 TL. Ücretsiz iade, 90 günlük ücretsiz telefonla teknik servis ve 1 yıl garantiyle birlikte sunulan ikinci iPad mini'nin depolama ve mobil veri aktarım desteğine sahip sürümler dahil toplam sekiz versiyonu satın alınmaya hazır olacak.

Önceki yıllarda yetkili ithalatçıların uyguladığı yüksek perakende satış fiyatı politikasına son veren Apple, iPhone 5s ve iPhone 5c'nin ardından iPad Air ve retina ekranlı iPad mini'yi de diğer ülkelerdeki fiyatlarla aynı düzeyden tüketicilerin beğenisine sunacak. Ülkemizdeki üç büyük operatörün de bu fiyatları baz alarak kendi kampanyalarını ilerleyen günlerde duyurması bekleniyor.



Eklenme tarihi: 12.11.2013
Kaynak: Apple Store

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler