Yeni nesil iPad modelleri Face ID ile gelebilir

Yeni nesil iPad modelleri Face ID ile gelebilir

Modern mobil cihazların hemen hepsi parmak izi okuyucu ağırlıklı olmak üzere bir çeşit biyometrik sensörle birlikte geliyor. Touch ID ile sektörün biyometrik korumaya yönelmesinde rol oynayan Apple, önümüzdeki ay piyasaya süreceği iPhone X ile mobil endüstriye yeniden yön vermeye çalışacak. Yeni bir iddiaya göre Face ID adı verilen yeni biyometrik sistem başarılı olması halinde gelecek yılki iPad modellerinden başlamak suretiyle diğer Apple cihazlarına yayılacak.

Birtakım sensörler yardımıyla cihaz sahibinin yüzünü kullanarak biyometrik koruma sağlayan Face ID, doğruluk oranı ve tepki süresi bakımından parmak izi okuyucuya kıyasla ciddi gelişme vaat ediyor. iPhone X'in henüz satışa çıkmamış olması nedeniyle bu donanımsal fonksiyonun düzgün çalışıp çalışmayacağı hususunda şüpheye sahip olan endüstri kaynakları, kasımın ilk haftası başlayacak satışın ardından biyometrik korumanın mobildeki geleceğine yönelik analizlerini paylaşacak. Ancak bu çekingen duruş Apple'ye dair dikkat çeken iddialarıyla bilinen KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo'yu etkilememiş görünüyor.

Geçen sene ortaya atılan ilk iPhone X iddialarından bu yana Face ID üzerine sayısız rapor hazırlayan Ming-Chi Kuo, yeni analizinde yüz algılama teknolojisinin iPad serisine entegre edilebileceğinden bahsetti. iPhone X'in ciddi bir sorunla karşılaşmaması halinde 2018'de piyasaya sürülecek yeni iPad Pro tabletlerinde Face ID'ye yer verileceğini yazan kaynak, aynı durumun 2018 model iPhone'ler için de geçerli olduğunu belirtti. Apple gerçekten Face ID'nin yaygınlaştırılması için çaba göstermeyi düşünüyorsa Touch ID sensörünün kısa süre içerisinde kullanım ömrünü doldurmuş olacağını söyleyebiliriz.



Eklenme tarihi: 10.10.2017

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler