iOS 7.1 beta 3'e eşlik eden yenilikler

iOS 7.1 beta 3'e eşlik eden yenilikler

Hafta içerisinde dağıtıma çıkan iOS 7.1 işletim sisteminin üçüncü deneme sürümü, 116 megabaytlık bir paket halinde kullanıcılara ulaştırılmıştı. Büyük boyutlu güncellemenin ne gibi değişiklikleri beraberinde getirdiği merak ediliyordu. Yeni versiyonu inceleme fırsatı bulan geliştiriciler, yükseltmeye eşlik eden görsel yenilikleri gün yüzüne çıkardı.

Kullanıcı arayüzündeki bazı ögelerin renklendirmelerini düzenleyen ve bazı ekranlarda köklü tasarım değişikliklerine giden iOS 7.1 beta 3'ün başlıca yenilikleri şöyle;



Arama ekranı: Yukarıdaki ekran görüntülerinde, iOS 7.1 beta 3 ve önceki versiyonlar arasındaki arama ekranı karşılaştırmasını görüyorsunuz. Daha farklı düğmeler ve farklı bir arkaplanla gelen yeni arama uygulaması, çok daha sade bir görünüme bürünmüş.



Tuş takımı: Telefon çevirme ekranı ve tuş takımı da değişimden nasibini alıyor. Daha koyu renkli bir ekran ve yuvarlak bir arama düğmesinin kullanıldığı bu sekme, arama ekranına benzer şekilde yeniden ele alınmış.



Sanal klavye: Cihazın sanal ekran klavyesi artık daha koyu renkli bir arkaplan ve fonksiyon tuşlarıyla geliyor. Bu düzenlemeyle kontrast oranı değiştirilerek tuşların daha kolay görünmesi hedefleniyor.



Uygulama simgeler: iOS 7.1'in telefon, mesaj, FaceTime gibi çekirdek uygulamaların simgeleri de koyulaştırılmış.

Kapatma ekranı: Kırmızı renkli kapatma düğmesiyle gelen güç ekranını beyaz renkli ve daha farklı bir tasarıma sahip yandaki görünümle güncelleyen Apple, gerçekleştirdiği değişikliklerle genel olarak işletim sisteminin parlaklık ve kontrast değerleriyle oynayıp daha az güç tüketimi gerçekleştiren bir arayüz oluşturmayı hedefliyor.

Görsel anlamda geniş kapsamlı bir güncelleme olduğu ve birtakım sorunları giderdiği görülen iOS 7.1 beta 3'ü teknik yönden değerlendirdiğimizde aynı şeyleri söylemek pek mümkün görünmüyor. Zira halen evasi0n7 aracı kullanılarak Jailbreak edilebilen test sürümünde, evad3rs ekibinin bulduğu açık halen erişilebilir görünüyor. Sistemdeki bu kusurun mart ayında dağıtıma çıkacağı iddia edilen iOS 7.1 final sürümüyle kapatılacağı düşünülse de şimdilik kesin birşey söylemek güç.



Eklenme tarihi: 10.01.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorumlar

brk - 10.01.2014 14:11:00
nerden yüklücez bunu bende 7.0.4 var baska güncelleme yoktur diyo
Elif Demirci - 10.01.2014 14:34:00
Ne zaman güncelleme yapabileceğiz 7,1i???
Ali - 10.01.2014 15:06:00
Nezaman gelcek yeni sürüm?
metin altunbas - 12.01.2014 21:10:00
kasma var son sürümden sonra o ne düzeltilecek eski sürümde telefon çok hızlıydı şimdi çok yavaş
Oleo - 17.01.2014 13:59:00
Bu beta sürümü geliştiriciler için. Betanın da son sürümü. Yani 1 aya kalmaz normal kullanıcılar için güncelleme paketi çıkar.
Sen de yorum yap
Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler