Shazam, 40 milyon dolarlık yatırımla gelişmeye devam ediyor

Shazam, 40 milyon dolarlık yatırımla gelişmeye devam ediyor


Shazam piyasaya çıkalı çok uzun yıllar olmamasına rağmen bilen ve kullanan kullanıcılar gün geçtikçe artıyor. Uygulamayla henüz tanışmayanlar için biraz içeriğinden bahsedelim.

Bir markette geziyorsunuz ve çalan şarkıyı çok beğendiğiniz halde kime ait olduğunu bilmiyorsunuz. Shazam uygulaması tam bu tür durumlara çözüm olmak için üretilmiş. Uygulama ile şarkının 15 saniyelik bölümünü mobil cihazınıza dinleterek sonucu bekliyorsunuz. Shazam kısa bir süre sonra o şarkıyı kimin söylediğini, hangi albümde yer aldığı bilgilerini size sunuyor.


Shazam ilk çıktığında yalnızca Android ve iOS için uyumlu iken, Mayıs ayında merakla beklenen Windows Phone 8 uygulaması da çıktı. Bununla birlikte uygulamaya bir takım yenilikler getirildi. Bu yeniliklerden biri; yerel etiketleme özelliği. Bu özellik çevrenizde dinlediği şarkıyı etiketleyen kullanıcıları görmenizi sağlıyor. Ayrıca 30 dakikada bir güncellenen haritası ile çevrenizdeki kişilerin ne tarz müzikler dinlediğini de görebiliyor olacaksınız.

Hızla büyüyen uygulama geçtiğimiz günlerde Meksika’nın en büyük telekomünikasyon devi America Movil’den 40 milyon dolar yatırım aldı. Değerini sürekli artıran uygulama zamanla sosyal medya içerisine de yerleşecek gibi görünüyor. Uygulamayı daha yakından incelemek ve cihazınıza uygun sürümünü indirmek için Shazam’ın web sitesini ziyaret edebilirsiniz.


Uygulamayı İndirin

Uygulamayı App Store'dan indirmek için tıklayın.

Uygulamayı Google Play Store'dan indirmek için tıklayın.

Uygulamayı Windows Phone Market'den indirmek için tıklayın.

Uygulamayı BlackBerry App World'den indirmek için tıklayın.



Eklenme tarihi: 11.07.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler