iOS 9 kullanım oranı yüzde 84'e ulaştı

iOS 9 kullanım oranı yüzde 84'e ulaştı

Son iOS kullanım oranı istatistiğini beş hafta önce paylaşan Apple, iOS 9 işletim sisteminin üçüncü büyük güncelleştirmesiyle birlikte son versiyona geçişte hızlanma olduğunu ortaya çıkardı. Yılbaşından sonra durma noktasına gelen iOS 9'un büyümesi, mart sonunda dağıtılmaya başlayan iOS 9.3 sayesinde ciddi ivme kazanmış oldu.

iOS 9.3'ten önceki mart verilerine göre Apple'nin mobil ekosistemine mensup aktif cihazların yüzde 79'u iOS 9 sürümünü kullanırken, 18 Nisan tarihli App Store verileri bu oranın beş puan arttığını gözler önüne serdi. En başından beri iOS 9 dağıtımlarında sorun yaşayan Kaliforniyalı üreticinin uzun süre üzerinde çalıştığı iOS 9.3 yükseltmesi de kritik sorunlarla tüketicileri mağdur etse de son dönemdeki en stabil dağıtım gerçekleştirildi. Bunun neticesinde kullanım oranı %84 seviyesine yükselebilmiş görünüyor.

Halihazırda şirket içerisinde iOS 10 için denemelerini sürdüren Apple'nin haziranda gerçekleştireceği duyuruyla onuncu iOS güncellemesinin deneme sürecini başlatacağı tahmin ediliyor. Genel beta programı sayesinde geliştirici olmayan cihaz sahipleri de test yazılımını tecrübe etme şansı yakalayacak.



Eklenme tarihi: 22.04.2016

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler