iOS 9 genel beta sürümü tüm kullanıcılar için yayımlandı

iOS 9 genel beta sürümü tüm kullanıcılar için yayımlandı

Hazirandaki ilk duyurusunda genel beta programına dahil edileceği müjdelenen iOS 9 nihayet herkese açık beta sürümüyle yayımlandı. beta.apple.com adresinden bu programa kaydolan kullanıcıların faydalanabileceği yazılım, geliştiricilere özel önceki beta dağıtımlarından çok daha stabil çalışıyor.

iPad ile alakalı çok sayıda yeniliği beraberinde getiren iOS 9, tek ekranda iki uygulama görüntülemeyi mümkün kılan Split Over, Split View özellikleri, Apple News, Notes, Music uygulamaları, işletim sisteminin geneli için yeni yazı tipi, gelişmiş arama özellikleri, arayüzü yenilenmiş Siri dijital yardımcı servisi ve ufak arayüz tasarım değişiklikleriyle ön plana çıkıyor.

WWDC 2015'ten bu yana iki haftalık periyotlarla beta dağıtımları gerçekleştirilen dokuzuncu büyük iOS yükseltmesinin bundan sonraki süreçte de aynı takvimi takip edeceği tahmin ediliyor. Eylülde final sürüme ulaşacak iOS 9'u şimdi kullanmak isteyen cihaz sahipleri içinse tek çözüm gene beta programına katılmak. Ancak her ne kadar geliştirici beta'larından daha sorunsuz görünse de iOS 9'un hala deneme yazılımı statüsünde olduğunu unutmamak gerekiyor.



Eklenme tarihi: 10.07.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler