iOS 9.3 güncellemesinin ikinci deneme sürümü çıktı

iOS 9.3 güncellemesinin ikinci deneme sürümü çıktı

Beraberinde mobil cihaz kullanıcı sağlığını korumaya yönelik bir özellikle gelen iOS 9.3 güncellemesi ikinci beta seviyesine ulaştı. İlk deneme sürümü iki hafta önce dağıtılan üçüncü büyük iOS 9 yükseltmesinin beta 2 versiyonu geliştiricilerin kullanımına sunuldu.

Night Shift adındaki yeni fonksiyonuyla cihazın kullanıldığı zaman ve konuma göre ekranından çıkan mavi ışığı azaltarak daha sıcak renkler kullanmasını sağlayan iOS 9.3, bu sayede cihaz sahiplerinin metabolizmasının suni ışık kaynaklarıyla bozulup uyku sistemine etki edilmesini önleyecek. Bu ekran ışığı düzenlemesi, daha önce bilgisayarlarda Flux, Android platformunda Twilight uygulamarıyla sık kullanılmaya başlamıştı.

Apple, şimdilik yalnızca geliştiriciler için erişilebilir olan iOS 9.3 beta 2 sürümüyle Night Shift özelliğini kontrol merkezine de entegre etmiş. Daha önceki sürümde yalnızca ayarlar uygulamasından kontrol edilebilen özelliğe ikinci deneme versiyonunda kontrol merkezine eklenen göz şeklindeki kısayol sayesinde daha kolay ulaşılabilecek. Ancak özellik hala sadece 64-bit destekli modellerde (iPhone 5s ve üstü) kullanılabiliyor.

iOS 9.3 güncelleştirmesi, martta düzenlenecek Apple'nin bahar tanıtım etkinliğine kadar test edilmeye devam edecek. Son günlerde gündemden düşmek bilmeyen iPhone 5se/6c'nin de bu sürümle piyasaya sürmesi bekleniyor.



Eklenme tarihi: 25.01.2016

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler