iOS 9.3 işletim sistemi güncellemesinin ilk deneme sürümü çıktı

iOS 9.3 işletim sistemi güncellemesinin ilk deneme sürümü çıktı

Halihazırda iOS 9.2.1 sürüm numaralı ufak bir güncelleme üzerinde test çalışmaları yürüten Apple, geliştiriciler için yeni bir yazılımın daha beta sürecini başlattı. iOS 9.3 işletim sistemi yükseltmesi için ilk deneme yazılımını resmi geliştirici merkezinden indirmeye sunan teknoloji devi, bu güncellemeyle ekosistemi 3D Touch ve Touch ID ile ilgili önemli özellikler kazandıracak.

Night Shift: F.lux ile meşhur olan ve Android ekosistemine Twilight uygulaması sayesinde kazandırılan iOS 9.3'ün bu büyük yeniliği, kullanıcının zaman ve konum bilgisine göre cihazın ekranında yayılan mavi ışığı kısıyor. Bu sayede güneşin batıp gecenin başladığı saatlerde yoğun mavi ışığa maruz kalarak kullanıcının uyku düzenine etki edilmesi önlenecek.

Birden fazla Apple Watch: iOS 9.3 güncellemesini kullanan iPhone sahipleri artık watchOS 2.2 yüklü Apple Watch saatlerinden birden fazlasını cihazlarıyla eşleyebilecekler.

- Notes uygulamasına eklenen notları Touch ID ile koruma altına almak mümkün olacak.

- iPhone'de Apple News uygulaması için yan kullanım modu desteği
- Yeni eğitim özellikleri sayesinde eğitim sektöründe kullanılan özel iPad tabletlerinde gelişmiş çoklu kullanıcı modu mümkü hale gelecek.
- CarPlay sistemleri için yeni Apple Music özellikleri

Şimdilik yalnızca geliştiricilerin erişebildiği iOS 9.3 işletim sisteminin önümüzdeki birkaç hafta içerisinde genel beta programı dahilinde isteyen cihaz sahiplerinin kullanımına sunulması bekleniyor.



Eklenme tarihi: 12.01.2016

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler