Kasım ayı iOS 8 kullanım oranı: yüzde 56

Kasım ayı iOS 8 kullanım oranı: yüzde 56

Apple imzalı sektörün en mühim mobil işletim sistemi, bundan yaklaşık sekiz hafta önce büyük bir yazılım güncelleştirmesi aldı. Beraberinde birçok yeni fonksiyonu getiren iOS 8 sürümü artık ekosistemin yüzde 56'sını oluşturan cihazlar tarafından aktif bir şekilde kullanılıyor. 10 Kasım tarihli son Apple istatistiğine göre, haftalık artış ivmesini sürdüren sekizinci büyük dağıtım artık iOS cihazlarının büyük çoğunluğunu elinde bulunduruyor.

Her hafta ortalama iki puanlık artışlarla yüzde 56 seviyesine yükselen iOS 8'in halen istenilen seviyeye ulaşamadığı belirtiliyor. iOS 7 gibi yepyeni bir arayüz güncellemesini beraberinde getiren yazılım yükseltmesinden sonra iOS 8, tüketicilere eskisi kadar cazip gelmiyor olabilir. Bu görüşün oluşmasında, güncelleme için şart koşulan boş depolama hafızasının artması, sorunlu ilk güncellemeler ve iPhone 4S, iPad 2 gibi milyonlarca kullanıcısı bulunan aletlerin yeterli performansı gösterememesi büyük rol oynuyor.

iOS 8'in mevcut iOS 7 kullanıcılarını güncellemeye ikna edebilmesi için çalışmalarına erkenden başlayan Apple, ilk önce ilk büyük alt güncellemesi iOS 8.1'i piyasaya sürdü. Ardından iPad 2 ve iPhone 4S'nin performans sıkıntılarını giderecek iOS 8.1.1 için test çalışmaları başlatıldı. Böylece eskide kalan kullanıcılarını en yeni sürüme geçmeye teşvik eden teknoloji devi, yine de yıl sonuna kadar yüzde 80 seviyelerine çıkamayacak gibi görünüyor.



Eklenme tarihi: 12.11.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler