iOS 8 kullanım oranı yüzde 68'e ulaştı

iOS 8 kullanım oranı yüzde 68'e ulaştı

iOS 8 işletim sistemini müşterilerine ulaştırmakta sıkıntılar yaşayan Apple, 2015'e ait ilk kullanım istatistiklerini açıkladı. Geliştiricileri bilgilendirme amacıyla resmi internet sitesi üzerinden iOS ekosisteminin işletim sistemi bazlı kullanım oranlarını herkesin beğenisine sunan şirket, iOS 8'in yüzde 68'lik kesim tarafından aktif olarak kullanıldığını ilan etti.

22 Aralık'ta yüzde 64 ve daha öncesinde kasım ayı kullanım bilgisi yüzde 56 olarak açıklanan iOS 8 ve alt versiyonları, son iki haftada yüzde 4'lük artış sağlayarak neredeyse her on iPhone, iPad ve iPod kullanıcısından yedisine ulaşmayı başardı. Bu istatistik, geçen yılki büyük güncelleme iOS 7'nin yüzde 78'lik benimsenme oranının gerisinde kalsa da, Android ekosistemiyle kıyaslandığında Cupertino merkezli teknoloji devinin yazılım güncelleştirmeleri hususunda üstünlüğünü koruduğu aşikar.

Bir yılı aşkın süredir güncelleştirme çalışmaları devam eden Android 4.4 KitKat işletim sistemi, yayımlanan son rapora göre; yüzde 40 seviyesine ulaşmış durumda. iOS 8'in bu seviyeye ulaşması için Apple'nin birkaç gün beklemesi yeterli olmuştu. Tabi ki yüzlerce firmaya ait binlerce cihazı kapsayan Android ile yazılım ve donanımı tekelinde tutan Apple'nin beslediği iOS'un birebir karşılaştırılması sağlıklı olmayacaktır. Ancak üst düzey Android üreticilerinin güçlü rakiplerinden ders alarak yazılım güncelleme kabiliyetlerini geliştirmesi gerekiyor.



Eklenme tarihi: 7.01.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler