iOS 8, yazı tipi ve arayüz renklerini ayarlama seçenekleriyle geliyor

iOS 8, yazı tipi ve arayüz renklerini ayarlama seçenekleriyle geliyor

iOS 8, beraberinde getirdiği büyük yenilikler sayesinde platformun en önemli eksiklerini gidermek üzere sonbaharda dağıtılmaya başlayacak. Gelişmiş uyarı seçenekleri, widget'ler, yenilenen çekirdek uygulamaları ve daha birçok özelliğin (bkz. iOS 8'in tüm yenilikleri) entegre edildiği sekizinci iOS güncellemesi, iOS 7'nin aksine arayüzde büyük bir değişiklik yaşamayacak. Ancak ortaya çıkan son veriler, bu sürümün arayüz kişiselleştirme desteğiyle gelme ihtimalini doğurdu.



Hamza Sood adlı bir geliştirici, iOS 8 kodlarında araştırması sonucu saklı bırakılmış bazı fonksiyonları gün yüzüne çıkarmış. Resmi duyuru öncesi iddia edilen HealthBook uygulamasından iPad için aynı anda iki uygulama görüntüleme desteği sağlayacak Split Screen çoklu görev yetisine kadar birtakım özelliklerin kesinleşmesini sağlayan yazılım kodları, "Alternate UI" olarak adlandırılan arayüz kişiselleştirme ayarlarının da kanıtı oldu. Mor tonlamalar, turuncu düğmeler ve yazı tipi değiştirme imkanı gibi ayarları kapsayan iOS 8'in bu fonksiyonu, gizlenmiş bir biçimde mevcut yazılıma entegre edilmiş.

Sonraki iOS 8 beta dağıtımlarında aktif hale getirilme olasılığı bulunan bu özelliklere şimdilik yalnızca kodlardan haberdar olan geliştiriciler erişebiliyor. Bu geliştiricilerden biri olan Hamza, sosyal medya hesabı üzerinden alternatif arayüzlü iOS 8'in ekran görüntülerini paylaştı. Ana ekran ve çeşitli menülere ait görüntüleri yazı içerisinde bulabilirsiniz.



Eklenme tarihi: 10.06.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler