Yeni müzik uygulamasıyla ilk iOS 8.4 beta sürümü dağıtılmaya başladı

Yeni müzik uygulamasıyla ilk iOS 8.4 beta sürümü dağıtılmaya başladı

Üçüncü büyük iOS 8 sürüm güncellemesini geçen hafta dağıtmaya başlayan Apple, vakit kaybetmeden sonraki güncelleştirmenin deneme çalışmalarında ilk adımı attı. iOS platformunun çekirdek müzik uygulamasını yenileyecek olan iOS 8.4, bugün ilk deneme sürümüyle geliştiricilerin beğenisine sunuldu.

12H4074d yapı numarasına sahip iOS 8'in dördüncü yükseltmesi, yenilenmiş iTunes Radio fonksiyonları ve tasarımıyla ekosistemin müzik çalar bölümüne büyük yenilikler getirecek. Bu yeniliklerden birkaçı şöyle:

- Yeni Tasarım - Daha büyük albüm kapağıyla süslenen yeni müzik çalar ekranı, menüler, kişiselleştirilebilen çalma listeleri, basit kullanım özellikleri

- Yeni Eklenenler bölümü - Cihaza eklediğiniz yeni şarkı ve çalma listeleri artık uygulamanın ana ekranında en üstte yer alacak.

- Daha gelişmiş iTunes Radio fonksiyonları - Artık Apple'nin belirli ülkelerde hizmete açık olan bu servisini müzik uygulaması üzerinden daha fazla fonksiyonla kullanmak mümkün.

- Yeni MiniPlayer - Uygulamanın alt kısmında konumlanan MiniPlayer de değişimden nasibini alıyor.

- Yeni Şimdi Çalan ekranı - Şimdi Çalan ekranı artık daha büyük bir albüm kapağı ve AirPlay fonksiyonuna daha kolay erişime sahip.

- Şimdi çalan parçadan sonraki şarkıyı görmek veyahut çalma düzenini değiştirmek tek bir dokunuşla mümkün hale geliyor.

- Evrensel arama fonksiyonu - Uygulamaya entegre edilen yeni arama özelliği sayesinde hem yerel arşivinizde hem de internet üzerinde şarkı araması yapabileceksiniz. Bu arama sonuçları iTunes Radio istasyonlarını dahi kapsıyor.

Yeni müzik uygulamasına ait video incelemesini aşağıdan izleyebilirsiniz. Şimdilik geliştiricilere özel olarak dağıtılan iOS 8.4 beta'sının gelecek haftalarda diğer kullanıcıların da istifade edebileceği genel beta dağıtımı kapsamına alınması bekleniyor. Gelişmelerden haberdar olmak için bizi takip edin.



Eklenme tarihi: 14.04.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler