iOS 8.1.3 güncellemesi dağıtıma sunuldu

iOS 8.1.3 güncellemesi dağıtıma sunuldu

Geçen hafta Apple mağaza çalışanlarına dağıtımı gerçekleştirilen iOS 8.1.3 güncellemesi artık tüm kullanıcıların erişimine açık. Yaklaşık 250 megabayt büyüklüğünde bir OTA paketiyle güncelleme çalışmalarına başlayan Apple, aralık ayından beri kendi içerisinde bu iOS 8.1 alt sürüm yükseltmesini test ediyordu. Nihayet tüm iOS 8 destekli cihazlara ulaştırılmaya başlayan güncelleme, bazı mühim düzenleme ve sorun çözümlerini yapısında ihtiva ediyor.

iOS 8'e yükselmek için ihtiyaç duyulan depolama alanını daha da düşüren 8.1.3 güncellemesi, bazı kullanıcıların FaceTime ve Apple mesaj servislerine kullanıcı adı girişi gerçekleştirememesine sebep olan sorun, Spotlight evrensel arama fonksiyonunun uygulama arama sonuçlarını görüntülemesinde yaşanan sıkıntı ve iPad cihazlarında çoklu görev ile alakalı kısayol hareketlerinin işlevini yerine getirmemesi problemlerini çözüme kavuşturuyor. Ayrıca belirli yazılım güvenliği düzenlemeleri ve çeşitli hata yamaları da 8.1.3 ile iOS kullanıcılarına ulaştırılmış oluyor.

Apple'nin ikinci büyük iOS 8 alt güncellemesi iOS 8.2'den önceki son stabil dağıtımı olması beklenen 8.1.3, maalesef Apple Watch cihazına dair herhangi bir yeni detay içermiyor. Akıllı saatin iOS 8.2 ile birlikte martta piyasaya sürülmesine kesin gözüyle bakılıyor.



Eklenme tarihi: 27.01.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler