iOS 7'nin kullanıcı arayüzünü Android'li telefonlarda tecrübe edin

iOS 7'nin kullanıcı arayüzünü Android'li telefonlarda tecrübe edin


Mobil işletim sisteminin kullanıcı arayüzünde yıllar sonra ilk defa büyük çaplı bir değişime imza atan Apple, iOS platformu için önemli bir dönüm noktası niteliğindeki yedinci sürüm güncellemesi ile uzun süredir teknoloji dünyasının gündeminde bulunuyor. Üç boyut efektli logo ailesi yerine düz formdaki simgeler ve renk paleti yenilenen standart düzendeki bir kullanıcı arayüzüyle gelen iOS 7, görsel değişiklikleriyle dahi birçok cihaz sahibini heyecanlandırmayı başarmıştı. Bu cihaz kullanıcıları arasında yalnızca iOS ekosistemine mensup tüketiciler bulunmuyor. Diğer platform kullanıcılarının da iOS 7'yi sabırsızlıkla bekledikleri, deneme sürümlerinin ardından gün yüzüne çıkan tema çalışmaları sayesinde gözler önüne serilmişti.

Yeni iOS arayüzü ile ilgili en ciddi çalışma, geçtiğimiz ay team-shmo.com tarafından ortaya konmuştu. jbOS7 (Jelly Bean OS 7) isimli projesini internet üzerinden kullanıcılara servis eden tasarımcı, Samsung Galaxy S3 odaklı iOS 7 tema dağıtımını ilk olarak Nova Launcher uygulaması ile tanıtmıştı. Artık çok daha fazla ana ekran uygulamasıyla birlikte kullanılabilir olan jbOS7, iOS 7'den esinlenerek oluşturulan çekirdek uygulama simgeleri, yazı fontu, ana ekran araçları, kilit ekranı, bazı uygulama ve duvar kağıtlarını kapsıyor. Kilit ekranı ve bazı ana ekran araçları dışındaki çalışmaları Launcher uygulamaları ile Android'li akıllı telefonlara uygulamak mümkün.

Kilit ekranının da iOS 7 benzeri bir çalışmaya dönüşmesini isteyen kullanıcıların Google Play Store'den Ultimate Custom Widget uygulamasını indirmesi gerekecek. Tüm jbOS7 çalışmaları ve kullanım talimatlarını buradaki bağlantıda bulabilirsiniz. Temanın sorunsuz uygulanabilmesi için Play Store sayfasına aşağıdan ulaşabileceğiniz Nova Launcher'in kullanılması tavsiye ediliyor.

Yazar: Bilal Akgündüz


Uygulamayı İndirin

Uygulamayı Google Play Store'dan indirmek için tıklayın.



Eklenme tarihi: 7.07.2013
Kaynak: http://mycolorscreen.com/2013/06/11/jbos7/

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler