iOS 7 nasıl kurulur?

iOS 7 nasıl kurulur?

Teknoloji ve mobil dünyanın gündemini şu sıralar Apple’ın San Francisco’da başlayan konferansı ve yeni mobil işletim sistemi iOS oluştururken, iPhone ve iPad kullanıcıları için devrim niteliğindeki bu yenilikleri biz de sizlerle paylaşıyoruz. Peki siz iOS 7’nin Beta aşamasındaki sürümünü denemek isterseniz ne yapmanız gerekiyor?

Öncelikle hatırlatmamız gereken şu an iOS 7’yi sadece geliştirici lisansına sahip kişiler ve onların izin verdikleri cihazlarla denenebiliyor. Apple bunun içinse geliştiricilere 100 kişilik bir kota koyuyor. Apple Developer lisansına sahip bir tanıdığınız varsa UDID bilgilerinizi onunla paylaşıp kayıt etmesini sağlayarak iOS 7’yi yükleme aşamasından sonra kullanmaya başlayabilirsiniz.

İlk aşamada buradan iOS 7’yi bilgisayarınıza indirip, telefonumuzun her ihtimale karşı yedeğini alarak başlıyoruz. Bilgisayarınıza bağladığınız iPad ya da iPhonu, iTunes üzerinden direk yedekledikten sonra yapmamız gereken en önemli işle UDID ile bilgilerimizi geliştirici lisansına sahip birisi aracılığı ile kayıt ettirmek.

UDID bilgilerini öğrenmek için App Store’dan UDID isimli uygulamayı indirip kurduktan sonra çalıştırarak bilgilerinizi Send Device Info Email tuşu ile gönderebilir ya da yukardan kopyalayarak gönderebilirsiniz. Eğer siz Apple Developer lisansına sahipseniz buradaki linkten arkadaşlarınızın iOS 7’yi denemesi için Apple’a kaydettirebilirsiniz.

Apple’a UDID bilgilerimizle kayıt olduktan sonra aşama ise iOS 7’nin kurulumu. Bunun için USB kablosu ile cihazınızı bilgisayara bağlayıp sol tarafta karşımıza çıkan iPhone/iPad menüsüne girip Özet ekranına geliyoruz. Sonrasında ise “shift” tuşuna basarak Güncellemeleri Denetle diyoruz. Buradan indirdiğimiz iOS 7 Beta dosyasını seçtikten sonra ise 2-3 dakika gibi bir süre sonunda iOS 7 Beta’ya kavuşmuş oluyoruz.

Öncelikle iOS 7 Beta’nın birçok özelliği hazır gibi görünse de bir ön sürüm olduğunu belirtmekte yarar var. Bu yüzden bazı hatalarla karşılaşmanız olası. Unutmadan iOS 7’nin hangi cihazlara yüklenebileceğine buradaki haberimizden ulaşabilir, ve iOS 7’yi kurduktan sonraki deneyimlerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.



Eklenme tarihi: 12.06.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler