iOS 7 hangi cihazlara yüklenecek

iOS 7 hangi cihazlara yüklenecek

WWDC 2013’de yeni işletim sistemi iOS 7’yi meraklıları ve teknoloji dünyası ile tanıştıran Apple, yeni işletim sisteminde birçok köklü değişikliği de imza atıyor. Peki Apple’ın bu yeniliklerinden hangi iPhone, iPad ve iPod Touch modelleri yararlanacak.

7. iOS sürümü iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 5, iPad 2, iPad 3, iPad 4, iPad mini ve iPod Touch 5. nesil kullanabilecek. Farklı olarak ise içinde binlerce yeni API ve onlarca yenilik bulunan iOS 7’nin bazı özellikleri maalesef her cihazda çalışmayacak. Desteklenen cihazlar ve kullanılabilecek yeniliklerse ise Apple’ın resmi sayfasında şu şekilde belirtilmiş.

Kamera uygulamasına eklenen yeni panorama modu, iPhone 4S, iPhone 5 ve iPod Touch 5^te kullanılabilecek. Square modu ile eklenen dijital filtreler, sürükleme hareketi ile çekim yapabilme ve video formatları iPhone 4 ve üstü, iPad 3 ve üstü, iPad mini ve iPod Touch 5. nesil cihazlarında aktif olacak.

Kamera ile beraber kullanılabilen filtreler iPhone 5 ve 5. nesil iPod Touch ile kullanılabilecekken, albümlerde kullanılacak filtrelen iOS 7 yüklenen tüm cihazlarda kullanılabilecek.

Yeni AirDrop özelliği ise iCloud hesabına ihtiyaç duyarken kullanacak Apple cihazları, iPhone 5, iPad mini ve iPad 4, iPod Touch 5.

iOS’un sesli asistanı Siri ise yeni kadın ve erkek sesleriyle birlikte İngilizce dışında Fransızca ile Almanca’yı da öğrenirken bu özelliği kullanacak cihazlar iPhone 4S, iPhone 5, iPad 3, iPad 4, iPad mini ile yine iPod Touch 5 olacak.



Eklenme tarihi: 11.06.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler