iOS 7 beta 4 yayımlandı, yenilikler ve biyometrik okuyucu fonksiyonu detaylandı

iOS 7 beta 4 yayımlandı, yenilikler ve biyometrik okuyucu fonksiyonu detaylandı


Apple, büyük kullanıcı arayüzü değişikliklerini beraberinde getirecek yeni işletim sistemi versiyonu iOS 7'nin dördüncü deneme sürümünü resmen yayımladı. Beta 3'ten üç hafta sonra dağıtlmaya başlayan iOS 7 beta 4; bir takım sorun çözümleri, çeşitli cihazlar için performans artışı sağlayacak optimizasyonlar, arayüz düzenlemeleri ve diğer ufak çaplı yenilikleri beraberinde getiriyor.

Yeniden dizayn edilen kilit ekranında artık Kilidi aç yazısı bir ok ile destekleniyor ve arayüzün bu bölümünde de erişilebilir olan uyarı merkezinin daha önce ok şeklinde olan göstergesi ise düz bir çizgi haline getiriliyor. Arayüz animasyonları çok daha hızlı tamamlanan iOS 7 beta 4'ün uyarı merkezinde diğer uyarı ekranları arasında kaydırarak geçiş yapabilmek mümkün hale getirilmiş, AirPlay için yeni simgeler dizayn edilmiş, sanal yardımcı hizmeti Siri'ye soru-cevap önerileri bölümü eklenmiş, kamera uygulamasındaki HDR düğmesinin yeri değiştirilmiş ve Safari ile Posta uygulamalarının simgelerinde küçük düzenlemeler yapılmış.



Platformun çekirdek uygulamalarından Telefon'un ara, cevapla ve reddet düğmeleri de iOS 7'nin beta 4 ile gelen küçük çaplı görsel değişiminden nasibini almış. Bunun yanı sıra mesajlar uygulamasında telefona kayıtlı kişinin tam ad ve soyadı yerine yalnızca ismi ve soy isminin ilk harfi kullanılacak. Dördüncü deneme sürümünün dikkat çeken diğer yenilikleri şöyle; işletim sisteminin evrensel arama fonksiyonuna iptal seçeneği eklenmiş, Safari'nin yer imler, paylaşılan bağlantılar ve okunanlar listesi logoları yenilenmiş, yeni bir ekran görüntüsü algılama API'sı entegre edilmiş.

Kısa süre önce geliştiricilerin beğenisine sunulan yeni iOS 7 deneme sürümü, bu önemli yenilik ve değişikliklerle birlikte sonraki iPhone ile ilgili bazı ipuçlarını da bünyesinde barındırıyor. Yazılım paketine dahil edilen "BiometricKitUI" isimli dosya, iPhone kurulum sihibazında yer alacak parmak izi okuyucu kullanımıyla alakalı talimatları içeriyor. Telefonun ana ekran düğmesine işleneceği iddia edilen bu biyometrik okuyucu, daha önce iPhone 5S'nin seri üretiminde aksaklıklara neden olmasıyla gündeme gelmişti. Authentec firmasının geliştirdiği donanımın nasıl kullanılacağına dair detaylara sahip kodlara aşağıdan göz atabilirsiniz.



Beta 4'ün ardından ilk Golden Master deneme sürümünü test etmeye başlayacağı ileri sürülen Apple'nin iki beta dağıtımından sonra Eylül'de stabil GM versiyonunu yayımlaması bekleniyor. Son iOS 7 dağıtımına ait indirme bağlantılarına kaynaktan erişebilirsiniz.

Yazar: Bilal Akgündüz



Eklenme tarihi: 30.07.2013
Kaynak: http://www.macrumors.com/2013/07/29/apple-seeds-ios-7-beta-4-to-developers/

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler