iOS 7.1 güncellemesi nihayet yayımlandı

iOS 7.1 güncellemesi nihayet yayımlandı

Apple, kasımda resmen deneme çalışmalarına başladığı iOS 7.1 işletim sistemi güncellemesini bugün resmen dağıtıma çıkardı. Yükseltmenin son test versiyonu olan iOS 7.1 beta 5, geçtiğimiz şubat ayının ilk günlerinde çıkmıştı. Beş deneme dağıtımı da farklı değişiklikler, yenilikler ve sorun çözümlerini beraberinde getirmişti. Tüm bu düzenlemeleri yapısında barındıran final yazılımı, bugün iOS 7.1 beta veya son stabil güncelleme olan iOS 7.0.6'nın yüklü olduğu cihazlara ulaşmaya başladı.

Yazılım devinin geçen hafta Cenevre Otomobil Fuarı kapsamında tanıttığı CarPlay araç içi eğlence sistemine destek sunacak bu güncelleme, Siri ve TouchID ile ilgili birtakım değişiklikleri de beraberinde getiriyor. Parmak izi algılama performansı bu güncellemeyle belirgin şekilde artış gösterecek TouchID biyometrik sensörü, iPhone 5s kullanıcılarına daha sorunsuz bir deneyim yaşatabilecek. Ana ekran düğmesine basılı tutarak Siri'ye iletmek istediklerinizi söyleyip parmağınızı çekerek kolayca kaydı durdurma fonksiyonu, ana ekran çökme ve cihazların kendi kendine yeniden başlama sorunlarının çözümü bu güncellemeyle cihaz sahiplerine ulaştırılacak.

iPhone 4 ve 4S'nin genel anlamda performansını artıracak iOS 7.1 güncellemesi, stabil dağıtımlardan gelen cihazlara 268 MB civarında bir OTA paketi halinde ulaşırken; iOS 7.1 beta sürümlerinin yüklü olduğu aygıtlarda 1,4 gigabayta yakın bir indirme yapmak gerekecek. iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPad 2, iPad 3, iPad 4, iPad Air, iPad mini, retina ekranlı iPad mini ve beşinci nesil iPod touch modellerine destek sunan güncellemenin önümüzdeki saatlerde tüm kullanıcılara ulaşması bekleniyor. Yeni yazılım güncellemesinin yeniliklerine detaylı bir şekilde göz atmak için bizi takip edin.



Eklenme tarihi: 10.03.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorumlar

Mutlu Kurnaz - 10.03.2014 20:36:00
iPhone 4s kullanıyorum güncelledikten sonra telefonum acayip şekilde hızlandı tüm ios 7 mağdurlarına öneriyorum
Sen de yorum yap
Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler