iOS 16 ile Gelmesi Beklenen Özellikler

iOS 16 ile Gelmesi Beklenen Özellikler

Apple’ın WWDC etkinliği için geri sayım başladı. Yapılan etkinlikte iOS 16 ve özelliklerinin da tanıtılması bekleniyor. iPhone’ların yeni özelliklerinin ne olacağı ise merak konusu.

Apple’ın diğer etkinliklerine baktığımızda iOS tanıtımlarında, genellikle büyük değişiklikler ile karşımıza çıktı. Bu yüzden iOS 16’da da aynı şekilde herkesin beklentisi yüksek. Peki iOS 16 ile hangi özelliklerin gelmesi bekleniyor?

iOS 16’da Gelmesi Beklenen Muhtemel Özellikler



Acil Durumlar İçin Uygu Desteği


iOS 16 ile gelmesi beklenenlerden biri acil durumlar için uyku desteği. Peki bu özellik neye yarayacak? Söylentilere göre bu özellik sayesinde iPhone kullanıcısının mobil hat erişimi olmasa bile yetkililer ile iletişime geçebilmesi mümkün olacak. Bu özelliği destekleyen iPhone’lar doğrudan uyduya bağlanabilecek ve kullanıcılar deprem, uçak kazası, yangın gibi durumlarda da yardım çağrısında bulunabilecekler. Bu özelliğin iki farklı şekilde de uygulanabilmesi için kullanıcılara seçenek sunulacağı söylentiler arasında. Biri, kişilerin yetkililere kısa mesaj atabiliyor olması şeklinde karşımıza çıkabilir, diğeri ise kişilerin tıbbi kimlik bilgileri ile konum bilgisini paylaşarak olabilir.



Trafik Kazalarını Algılama Özelliği


iOS 16 ile gelmesi beklenen özellikler arasında trafik kazası algılama özelliği de bulunacağı da söylenenler arasında. Tıpkı Apple Watch’ta olduğu gibi, yeni güncellemeden sonra iPhone modelleri cihazlarda g kuvveti ölçümü yapacak. G kuvveti sürekli olarak değişen bir şey olmadığı için, ölçümlerde normal olmayan bir sonuç elde edildiği zaman kaza yaptığı anlaşılabilecek. Tabi ki bu durum yalnızca kazanın tespit edilmesiyle sınırlı kalmayacak, Aynı zamanda otomatik olarak sağlık ekiplerine de bildirim gidecek. Bu sayede can kayıpları biraz olsun önlenmiş olacak.



Etkileşimli Widgetlar


Hatırlarsanız Apple birkaç yıl önce widget özelliğini kullanıma sunmuştu. Tabi yine de widgetlar istenilen noktada değil. Çünkü işlevsel olarak yeterli bulunmuyor. Yeni gelecek olan iOS 16 güncellemesi sonrasında ise widgetların kullanıcılara yeni bir deneyim sunması bekleniyor. Alınan duyumlara göre widgetlar artık özelleştirilebilecek.



Yenilenen Uygulamalar


Gelen haberlere göre iOS 16 ile Apple uygulamalarında yenilikler olabilir. Yeniliklerden birinin Sağlık uygulamasında olması bekleniyor. Sağlık uygulamasına uyku takibi, ilaç yönetim özelliği gibi fonksiyonların da eklenmesi bekleniyor. Bunun yanı sıra kadınlar için adet döngüsü özelliğinin de iOS 16 ile gelmesi bekleniyor.



Yenilenen iPhone uygulamaları Sağlık uygulamasıyla sınırlı kalmayacak. Fotoğraflar, Mesajlar, Takvim, FaceTime gibi birçok uygulamanın da yenilenmesi bekleniyor.



iOS 16 ile Arttırılmış Gerçeklik Deneyimi

Arttırılmış gerçeklik konusunda bugüne kadar somut bir veri sunmayan Apple’ın, 2022 WWDC etkinliğinde arttırılmış gerçeklik başlığını tanıtması bekleniyor.



Eklenme tarihi: 26.05.2022

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler