iOS 11'in Dark Mode özelliği görüntülendi

iOS 11'in Dark Mode özelliği görüntülendi

İlk deneme sürümü geliştiriciler için indirmeye sunulan iOS 11 sonbahara kadar ciddi bir beta programından geçecek. Bu süreçte platformun az bahsedilen yeniliklerini ortaya çıkarma görevi geliştiricilere düşüyor. Bunlardan ilki aşağıdaki Youtube videosuyla gün yüzüne çıkarıldı. Uzun süredir platformun bir parçası olan arayüz renklerini ters çevirme özelliğine yeni bir seçenek ekleyen Apple, bu yenilikle iOS 11'de Dark Mode hayallerine biraz daha yaklaşıyor.

Önceki iOS sürümlerinde Ayarlar-Erişilebilirlik menüsündeki renkleri ters çevirme özelliğine iOS 11'de akıllı mod eklenmiş. Bu mod, fotoğraf ve benzeri içeriklerin rengini değiştirmek yerine sadece arayüzde, çekirdek uygulamalar ve menülerde renk düzenlemesi sapıyor. Böylece ortaya koyu renklerden oluşan bir tema çıkıyor.

Akıllı renk çevirmenin henüz mükemmel sonuç verdiği söylemek mümkün olmasa da videoda gösterilen Ayarlar menüsü, App Store ve diğer bazı çekirdek uygulamaların koyu temadaki görüntüsü Dark Mode tutkunlarını muhakkak sevindirecektir. İlerleyen dönemde üçüncü parti uygulamaların bu ayarlama için düzenleme yaparak akıllı renk çevirme özelliğinin kapsamını genişletebileceği belirtiliyor.



Eklenme tarihi: 7.06.2017

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler