iOS 10 en hızlı benimsenen güncelleme oldu

iOS 10 en hızlı benimsenen güncelleme oldu

Bir aydan kısa süre önce stabil sürüm dağıtımı başlayan iOS 10 güncellemesi, ilk haftalardaki düşük performansından sonra beklenmedik bir yükseliş yakaladı. Analiz firmaları Fiksu ve Mixpanel tarafından açıklanan raporlara göre, 27 günlük süreçte iOS 10'un kullanım oranı %66'yı aşmış durumda.

İlk iki haftada son üç yılın en kötü güncelleme benimsenme oranını yakalayan iOS 10, özellikle iOS 10.0.2 ile küçük bir problemi giderdikten sonra Apple tarafından aktif bir şekilde cihaz sahiplerine hatırlatılmaya başladı. Önceki yıllarda ilk hafta yazılım problemleriyle müşterilerinin güvenini kaybeden firma, bu sene işlerin yolunda gittiğinden emin olduktan sonra tüm cihazlar için güncelleme uyarısı yollamaya başladı. Bu sayede hem daha sağlık bir güncelleme süreci hem de rekor düzeyde benimsenme elde edilmiş oldu.

Halihazırda yakaladığı kullanım oranına eski rekor sahibi iOS 7'den bile iki hafta önce ulaşan iOS 10'un ilk büyük sürüm yükseltmesi ekim sonunda iPhone 7 Plus'a yeni bir fotoğraf modu ekleyecek iOS 10.1 olacak.



Eklenme tarihi: 10.10.2016

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler