iOS 10.3 beta 1 yayımlandı

iOS 10.3 beta 1 yayımlandı

Hafta başında iOS 10.2.1 güncellemesini dağıtmaya başlayan Apple, tahmin edildiği gibi sonraki büyük yazılım güncellemesi için ilk hamleyi attı. Dosya sistemi değişikliği gibi önemli yeniliklerin eşlik ettiği iOS 10.3 yazılımı ilk deneme sürümüyle geliştiriciler için yayımlandı.

İlk iOS 10 tanıtımında sözü verilen yeni dosya sistemi APFS'ye geçişin gerçekleşeceği iOS 10.3 güncellemesi şu yenilikleri beraberinde getiriyor;

Apple ID Profili: Yeni güncellemeyle birlikte ayarlar uygulamasının ana menüsünün başında kullanıcının Apple ID profili yer alacak. Bu profilden kişisel bilgiler, Apple hesabı detayları ve diğer cihaz bilgilerine ulaşılabilecek.



Yeni uygulama kapanma animasyonu: Ufak bir değişim yaşayan uygulama kapanma animasyonunda artık uygulama çerçevesi daha yumuşak köşelere sahip.

Yeni iCloud kullanım ekranı: iCloud ayar menüsünde artık hangi dosya türünün bulut hafızanın ne kadarını kapladığını gösteren bir grafik bulunacak.

AirPods'umu Bul: Apple'nin kaybolmaya meyilli yeni kablosuz kulaklığı AirPods'un kolayca bulunabilmesi için geliştirilen bu fonksiyon, iOS 10.3 ile test edilmeye başlayacak. Kulaklığın en son tespit edildiği konumu görüntüleme ve kulaklığa sesli uyarı talimatı gönderme gibi fonksiyonlar sayesinde bu pahalı oyuncağın kaybolmasının önüne geçilmeye çalışılacak.

Kısa süre içerisinde genel beta programına da dahil edilmesi beklenen iOS 10.3 beta 1'i test etmeden önce dosya sistemi değişikliği nedeniyle kullanıcılara veri yedeklemesi yapmaları tavsiye ediliyor. Güncellemeye dair daha fazla bilgi için MacRumors tarafından hazırlanan aşağıdaki inceleme videosunu izleyebilirsiniz.



Eklenme tarihi: 25.01.2017

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler