Instagram Vine video savaşında Instagram liderliği aldı

Instagram Vine video savaşında Instagram liderliği aldı

Mobil dünyanın en tanınan fotoğraf sosyal ağı Instagram’a video paylaşım özelliğinin gelmesiyle birlikte en çok merak edilen konulardan biri de Twitter’ın video paylaşım uygulaması Vine ile arasındaki rekabetti. İlk olmasıyla beraber hızlı bir yükselişe imza atan Vine, Instagram’a video paylaşım özelliğinin gelmesiyle birlikte şimdilerde ise paylaşım oranında büyük bir düşüş yaşıyor.

Simply Measured araştırma şirketinin verilerine göre bir hafta içerisinde en büyük 100 markadan 14’ü Instagram ile video paylaşırken, bu oran Vine’da 7’de kaldı. Özellikle Instagram’ın Facebook ile entegre çalışması büyümesinde büyük bir role sahipken, Facebook’un üyelerinin 750 milyonun mobil kullanıcısı olması da bu oranda büyük bir etkiye sahip. Twitter ve Facebook arasındaki üye sayısının etkisi ise yine Vine’ın paylaşımlarının düşmesindeki başka bir neden.

Bu düşüşün verilerine bakıldığında ise 19 Haziran’da 2.5 milyon olan video paylaşımı bir gün sonra 1.5 milyona düştü. Yine Twitter içinde paylaşılan Vine bağlantısı da 900 bin azalarak yüzde 70’e varan bir oranda azalmaya denk geliyor. Henüz Vine tarafından dolayısıyla Twitter tarafından bu durumla ilgili bir açıklama gelmedi fakat, ilerleyen aşamalarda bizi değişik sürprizler bekliyor olabilir.



Eklenme tarihi: 28.06.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler