Instagram 300 milyon kullanıcıya ulaştı

Instagram 300 milyon kullanıcıya ulaştı

Hizmete sunulduktan yalnızca 28 ay sonra 100 milyon kullanıcıya ulaşan Instagram, sosyal ağ piyasasında en hızlı yükselen platformlardan biri. Geçtiğimiz mart ayında 200 milyonu gören fotoğraf ve video paylaşım servisi, dokuz ay gibi kısa bir sürede aylık aktif kullanıcı kitlesine bir yüz milyon daha ekleyerek 300 milyon barajını geride bıraktığını açıkladı.

İki arkadaşa ait küçük bir projenin yüz milyonlarca kullanıcıya sahip küresel bir ağa dönüşümüne şahitlik ettiğimizi ifade eden hizmetin kurucusu ve mevcut CEO'su Kevin Systrom, resmi Instagram blog sitesinde yayımladığı açıklamada, servisin son dönemdeki değişimine vurgu yaptı. Bilhassa iOS platformunun dışına çıkıp Android ve diğer mobil ekosistemlere yayılması ile Facebook'a satılması sonrası büyükme ivmesi katlanan Instagram artık 284 milyon aktif kullanıcılı Twitter'den dahi daha büyük bir topluluk.

Şirketin paylaştığı güncel paylaşım istatistiğine göre, günlük fotoğraf ve video paylaşımı 70 milyonun üzerinde. Böylesine aktif bir platformda var olmak isteyen ünlü isimler de artık doğrulanmış hesap hizmetlerinden faydalanarak takipçilerine onaylı bir sosyal kanaldan ulaşabilecek. Instagram, 'spam' hesaplarla mücadelesini de sertleştirmeyi planlıyor. Bu tür kullanıcıların hesapları tamamen silinecek ve normal kullanıcılar spam hesapların silinmesiyle olası takipçi kayıpları sonrası Instagram tarafından bilgilendirilecek.



Eklenme tarihi: 11.12.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler