İkinci nesil Nexus 10 doğrulandı

İkinci nesil Nexus 10 doğrulandı


Android ve Chrome takımlarının lideri Sundar Pichai, dün San Francisco'da düzenlenen basın etkinliğinde Android 4.3 işletim sistemi versiyonu ve yeni Nexus 7 tablet bilgisayarlarını tanıttı. Etkinlik sonrası basın mensuplarıyla görüşmelerde bulunan üst düzey Google yöneticisi, ikinci nesil üst düzey Nexus tablet hususunda müjdeyi verdi. Wall Street Journal muhabiri Amir Efrati, Sundar Pichai'nin ikinci bir Nexus 10 üzerinde çalıştıklarını doğruladığını duyurdu.

Google'nin Samsung ile birlikte ikinci nesil Nexus 10 için geliştirme faaliyetlerinde bulunduğu Aralık 2012'den beri çeşitli iddialarla gündeme geliyor. Tablet bilgisayarın o dönemde Exynos 5420 yongasından gücünü alacağı ileri sürülmüştü. Exynos 5 Octa 5420'nin bu hafta resmiyet kazanmasıyla beraber en kötü ihtimalle Galaxy Tab serisi altında belirtilen teknik özelliklere sahip üst seviye bir tablet bilgisayarın piyasaya sürüleci konuşulmaya başladı. Bu gelişmeden birkaç gün sonra resmi ağızlar tarafından doğrulanan Nexus 10 2'nin artık yeni Exynos 5 Octa ile donatılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Android 4.3 veya Key Lime Pie kod adıyla yıl sonunda dağıtılacağı iddia edilen Android 5.0'ı önyüklü olarak beraberinde getirecek ikinci Nexus 10'un ilk tablet ile aynı çözünürlüğe sahip olması bekleniyor. Zira Exynos 5420 de diğer Exynos 5 serisi çipsetlerde olduğu gibi en fazla 2560 x 1600 piksel çözünürlüğe destek sunuyor. Yarı iletken çip ayrıca, ARM'nin big.LITTLE teknolojisiyle bütünleştirilen 1.8 / 1.3 GHz hızında dörder çekirdekli Cortex-A15 ve Cortex-A7 işlemci kümelerini bünyesinde barındıracak; grafik bölümü ise, ARM Mali serisi altı çekirdekli T628'e emanet edilecek.

Ekim'de tanıtılıp Kasım'da satışa sunulması beklenen Google'nin yeni üst düzey tablet bilgisayarına beşinci nesil Nexus telefonu da eşlik edecek. Geçen yıl Samsung'un iki senedir üretimini üstlendiği Nexus telefonunu geliştirmek için görevlendirilen LG'nin bu sene de Google ile bu özel aygıtın devam modeli için ortaklık kurduğu belirtiliyor. Yakında her iki cihaz hakkında da daha fazla detay gün yüzüne çıkacaktır.

Yazar: Bilal Akgündüz



Eklenme tarihi: 25.07.2013
Kaynak: Amir Efrati

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler