Android akıllı saatlerle arabanızı yönetmek mümkün hale geliyor

Android akıllı saatlerle arabanızı yönetmek mümkün hale geliyor

Hyundai, 2012'de kullanıma sunduğu Blue Link teknolojisini Android Wear akıllı saatlerle buluşturuyor. Elantra, Sonata, Azera, Genesis ve Santa Fe gibi çeşitli araçlarına yerleştirdiği Blue Link sistemi ile müşterilerine uzaktan kontrol kabiliyetleri kazandıran otomobil üreticisi, akıllı telefonlardan sonra akıllı saatleri de bu ekosistemin bir parçası yapmaya karar vermiş.

Halihazırda LG, Motorola, Samsung ve Sony marka Android saatlerle uyumlu olan Blue Link'in yeni uygulaması, uzaktan motor çalıştırma/durdurma, kapıları kilitleme/açma, kornaya basma, farları yakma veya aracın konumunu belirleme gibi işlevleri saatiniz üzerinden yapabilmenizi mümkün kılıyor. Ancak mobil sektörün son gözdesi akıllı saatlerle aracınıza hükmetmeniz için Amerika'da bulunmanız ve Blue Link uyumlu bir araç seçeneğini satın almanız gerekiyor. Üstelik uzaktan kontrol fonksiyonları için ayrıca 3 aylık ücreti 99 dolar olan özel servis paketini de edinmiş olmalısınız.

Akıllı saatler için Blue Link uygulamasının hitap ettiği kullanıcı kitlesi oldukça dar. Buna rağmen giyilebilir Android aygıtlara her geçen gün yeni işlevler yüklendiğini görmek sevindirici. Hyundai'nin yeni Blue Link uygulamasını CES 2015'te sergileyeceğini ve yılın ilk çeyreğinde ücretsiz olarak Play Store'de indirmeye sunacağını belirtelim.



Eklenme tarihi: 2.01.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler