Üçüncü en büyük akıllı telefon üreticisi Huawei'nin başarı sırrı

Üçüncü en büyük akıllı telefon üreticisi Huawei'nin başarı sırrı

Dünyanın en büyük üçüncü akıllı telefon üreticisi ve en büyük telekomünikasyon ekipmanı tedarikçisi olan Huawei, istenmediği batı dünyasında başarı hikayelerine konu olmaya başladı. Wall Street Journal, şirketin Shenzhen merkez kampüsünde yaptığı izlenimleri ve eski çalışanlardan elde ettiği bilgileri kendi Huawei hikayesinde bir araya getirdi.

Son beş yılda ikiye katlanan gelirleri 60 milyar dolara ulaşan şirketin kısa sürede elde ettiği başarının sırrını araştıran WSJ, mobil iletişim devinin bu başarıyı rakiplerinde olmayan sıkı çalışma prensibine borçlu olduğunu öğrenmiş. Zorlu şartlarda faaliyet gösteren Huawei çalışanlarının Afrika'daki 2014 Ebola krizinde dahi görevini terk etmemiş olması, şirketin kurucusu tarafından 170 bin çalışanına aşılanan çalışma anlayışından ileri geliyor.

Huawei'yi 1987 yılında Shenzhen'de kuran ve o günden bu yana liderliğini yürüten Ren Zhengfei, sağladığı çalışma ekosistemiyle çalışanlarının şirket için herşeyi göze almalarını mümkün kılmış. Bunu çalışanlara sunduğu özel bir anlaşmayla yapan Ren, bir yılını doldurmuş Huawei çalışanlarına ücretli izin ve ek mesai ücretinden feragat etmeleri karşılığında şirket hissesi kazanma fırsatı sunarak hem Huawei hem de çalışan için karlı bir ilişkiye imza atıyor.

Hisselerinin tamamı yönetici ve çalışanlarına ait olan Huawei, bu husustaki özgün yaklaşımıyla kısa sürede dünya devi bir teknoloji şirketi olmayı başarmış. Tüm engellemelere rağmen küresel çapta bir akıllı telefon üreticisi haline gelen Huawei, önümüzdeki beş yıl için hedefini Apple ve Samsung'u devirmek olarak belirlemiş. Kurucu Ren Zhengfei, bu başarı hikayesindeki rolünü altışar ay süreyle CEO'luk görevi yürüten üç yöneticiye devretmiş olsa da, ardında tarihe geçecek bir yönetim anlayışı bırakmış oldu.



Eklenme tarihi: 5.12.2016

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler