Huawei P8 ve P8max resmiyet kazandı, Türkiye çıkış tarihi belli oldu

Huawei P8 ve P8max resmiyet kazandı, Türkiye çıkış tarihi belli oldu

Bugün Londra'da büyük bir ürün tanıtım etkinliği gerçekleştiren Huawei, Platinum serisi lüks tasarımlı yeni telefonlarını gün yüzüne çıkardı. Alüminyum alaşım kullanılarak üretilen yekpare kasaya sahip P8 ve P8max'ın dizayn odaklı Huawei ürün yelpazesindeki en etkileyici cihazlar olarak çok yakında tüketiciyle buluşacağı müjdelendi.

5,2 inçlik bir ekrana sahip olan 6,4 mm kalınlığındaki Huawei P8, firmanın bugün tanıttığı ilk ürün oldu. Yıllar önce Mobil Dünya Kongresi'nde temeli atılan Ascend Platinum ailesinin P6 ve P7 modellerine halef olarak hazırlanan P8, standart ve "premium" versiyon olmak üzere iki farklı sürüme sahip. Başlıca teknik özellikleri şöyle:

- 5,2 inç Full HD IPS-Neo LCD ekran
- 2,2/2,0 GHz ARM Cortex-A53e + 1,5 GHz ARM Cortex-A53 sekiz çekirdekli işlemci, ARM Mali-T628MP4 GPU'lu HiSilicon KIRIN 930 (Premium sürümünde 2,2 GHz hızındaki KIRIN 935 mevcut)
- 3 GB LPDDR3 RAM, 16/64 GB hafıza, microSD yuvası,
- 13 MP dört altpikselli RGBW Sony Exmor RS kamera sensörü, OIS desteği, 8 MP ön kamera
- Bluetooth 4.1, Wi-Fi b/g/n, NFC, çift SIM yuvası
- 2680 mAh pil
- Android 5.0.2 Lollipop işletim sistemi, Huawei Emotion UI 3.1 arayüzü

Standart sürümü 16 GB hafıza ve KIRIN 930 yongasıyla donatılan P8'in giriş seviye fiyatı 499 avro olacak. Premium olarak nitelendirilen 64 GB hafıza ve KIRIN 935 çipsetli sürümün ise 599 avro olduğu ifade ediliyor.

Huawei P8 sayfamızdan cihaz ile ilgili detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Shenzhen merkezli üreticinin tanıtımını gerçekleştirdiği ikinci telefon, 6,8 inçlik ekranıyla segmentinin sınırlarını zorlayan Huawei P8max oldu. P8 ile aynı donanımsal özelliklere sahip bu telefonun kalınlığı 6,8 milimetreye çıkıyor, ön kamera 5 megapiksele düşüyor. Ancak 7 katmanlı daha gelişmiş bir soğutma sistemi kullanan melez telefon, böylece rakiplerinden en az 5 derece daha soğuk çalışıyor. Ayrıca 4360 mAh piliyle iki günün üzerinde kullanım süresi ve 16 saat video izleme süresi vaat ediyor.

Telefon-tablet melezi P8max'ta da standart ve "premium" olmak üzere iki farklı sürüm oluşturan Huawei, 16 GB'lik ilk model için 549 avro, ikinci model içinse 649 avro fiyat biçmiş. Huawei P8max sayfamızdan cihaz ile ilgili daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Yayımladığı basın açıklamasıyla P8 ve P8max'ın ne zaman piyasaya sürüleceği sorusuna yanıt getiren Huawei, önümüzdeki bir ay içerisinde Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 30'dan fazla ülkeye her iki cihazıyla çıkarma yapacağını müjdeledi. Yani en geç mayıs ayı ortalarında P8 ve P8max telefonlarını ülkemizdeki teknoloji mağazalarında görmeye başlayacağız. Henüz Türkiye fiyatları belli olmayan aygıtların resmi tanıtım videolarına aşağıdan ulaşabilirsiniz.





Eklenme tarihi: 15.04.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler