Huawei Mate 9 dört ayda 5 milyon satış barajını aştı

Huawei Mate 9 dört ayda 5 milyon satış barajını aştı

Android ekosistemine giriş yaptığından beri Mate serisiyle büyük ekranlı telefonların yaygınlaşmasında rol alan Huawei, serinin son iki modelinde tüketici kitlesini büyük bir ivmeyle genişletmeyi başardı. Kasım 2016'da serinin son üyesi Mate 9'u piyasaya süren Çinli üretici, dün akşam gerçekleştirdiği etkinlikte güncel satış rakamalrını açıkladı.

Dört ay gibi kısa bir sürede 5 milyon satış barajını aşan Mate 9, seleflerini geride bıraktığı gibi Huawei'nin amiral gemi cihaz ailesinden P9'un rekoruna da yaklaşmış oldu. Üç ayda 4,5 milyon satan Huawei P9, toplamda 12 milyona ulaşarak satış hacmi bakımından firmanın en başarılı ürünü olmuştu.

Kavisli ekranlı versiyonunun da etkisiyle beklentilerin üstüne çıkan Mate 9'un yanı sıra yeni Huawei P10'un da mevcut satış rakamlarıyla P9'un elde ettiği istatistiklerin üstüne çıktığı belirtiliyor. Üst segmentteki bu iki modelin satışlarına Honor markasıyla bütçe dostu kategorisindeki başarılar eklenince Huawei, 2017 ilk çeyreğinde %24,7 pazar payına ulaşarak Oppo ve vivo'yu geride bırakmış oldu. Mobil cihaz üreticisi birkaç sene içerisinde akıllı telefon pazarında Apple'nin ikincilik koltuğunu elinden almayı planlıyor.



Eklenme tarihi: 13.04.2017

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler