Huawei Mate 8'e ait yeni bir prototip görüntüsü sızdı

Huawei Mate 8'e ait yeni bir prototip görüntüsü sızdı

Huawei'nin yeni süper telefonu önümüzdeki hafta Çin'in Pekin şehrinde tanıtılacak. 16 nm'lik Kirin 950 yongasetinden gücün alan Huawei Mate 8, 2016 model amiral gemilerle rekabet edebilecek güçteki donanımıyla erkenden tüketicilerin beğenisine sunulacak. Şimdiye kadar teknik detayları hakkında birçok sızıntı yayımlanan telefon, bugün yeni prototip görüntüsüyle tasarım yönünden de detaylanmaya başladı.

QHD çözünürlüklü 5,5-6 inç IPS LCD ekran, dört çekirdekli Cortex-A72 ve dört çekirdekli Cortex-A53 olmak üzere toplam sekiz çekirdeğe sahip ARM Mali T880 GPU'lu Kirin 950 çipset, 4 GB LPDDR4 RAM, 128 gigabaya kadar hafıza seçenekleri, 16 MP arka, 8 MP ön kamera ve çift LED flaşlı Mate 8, yekpare alüminyum kasa dizaynıyla diğer Ascend Mate modellerini andırıyor olsa da tasarım anlayışındaki yenilikler kendini göstermeyi başarıyor. Cihazın Android 6.0 Marshmallow işletim sistemiyle satışa çıkması bekleniyor.

26 Kasım tarihli etkinlikte tanıtılacak olan Mate 8'in birden fazla donanım seçeneği bulunacak. Daha küçük ekranlı ucuz versiyonları da satılacak olan telefona ilk etapta sadece Uzak Doğulu tüketiciler sahip olabilecek. Küresel pazarda satışın yıl sonu veya 2016'ya kayabileceği tahmin ediliyor. Öte yandan 2016 için P9 Max gibi benzer özelliklerde farklı modellerin hazırlandığını hatırlatalım.



Eklenme tarihi: 17.11.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler